top of page

20 pull-ups in één set

Zo flik je 't.

Hiermee zul je iedereen versteld doen staan.

Optrekken behoort tot de 10 Geboden der Gymoefeningen. Een heilige graal, waar velen naar zoeken, maar slechts weinigen zullen vinden. Al helemaal wanneer het aantal herhalingen wordt opgeschroefd, haken vele bekeerlingen massaal af. Een belijdenis zou op z'n plaats zijn.


Alhoewel, strict pull-ups zijn gewoon zeer lastig om onder de knie te krijgen. Wil je echte progressie boeken? Dan moet je er vele gym-uren insteken, door durven zetten en fouten maken. Keer op keer. Maar gelukkig kun je ook leren van een grootmeester. Met trots presenteren wij u the man, the myth, the legend: Jeff Cavaliere.


Zo leer je 20 pull-ups in één set

Als je een veelvoud aan pull-ups wil maken, kom je er met alleen optrekken niet. De uitdaging voor je spieren is niet groot genoeg om flinke progressie te boeken. Het advies van Jeff? Australian pull-ups. Dit zijn pull-ups waarbij je met je voeten nog op de grond staat. Je maakt een hellingshoek met je lichaam: hoe steiler, hoe zwaarder.


En dan bovenal: met één arm. Doordat je met slechts een arm optrekt, moeten je buikspieren keihard aan de bak om in evenwicht te blijven. Je moet jezelf immers met rechte torso naar de stang trekken, niet ingedraaid of uitgedraaid. Gevolg? Een flinke toename van je kracht en stabiliteit.


Volledige spanning, groots resultaat

En dan de volgende tip: aanspannen. Niet alleen de spieren die je denkt te gebruiken, maar je gehele lichaam. Zo dicht je de 'energy leaks' die een loshangend lichaam heeft. Een zoutzak omhoog hijsen is nou eenmaal veel lastiger dan een stevige plank. 'Lock it up', adviseert Jeff. Van je tenen, tot je kuiten, tot je bovenbenen en je billen. Alles op spanning.


Best logisch eigenlijk. Want stel je staat op je kop, een handstand dus, dan is volledige lichaamsspanning vereist. Anders val je als een slap rietje zo weer om. En zo werkt het ook met pull-ups. Dus, neem deze tips ter harte en 'just keep banging them out', aldus de grootmeester.


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?
23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page