top of page
Foto van schrijverprojectnewme

Ovenschotel met provençaalse kruiden

Een lekkere schotel met aardappelen, tomaat en gehakt.



Ingrediënten (2 personen)

500 gram aardappelen

400 gram (vlees)tomaten

1 ui

1 teentje knoflook

150 gram mager rundergehakt

1 eetlepel vloeibare margarine

2 theelepels Provençaalse kruiden

1 eetlepel olijventapenade

peper

125 ml water

¼ bouillontablet met minder zout

Materialen

Ovenschaal (2 liter), aluminiumfolie


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

  • Schil de aardappelen en snijd in dunne plakken.

  • Was de tomaten en snijd in dunne plakken.

  • Pel de ui en knoflook en snijd klein.

  • Bak het gehakt met de ui en knoflook in de hete margarine gaar en rul.

  • Breng het gehakt op smaak met de Provençaalse kruiden, tapenade en peper.

  • Leg de helft van de aardappel in een ovenschaal met daarop de helft van de tomaten. Strooi er wat peper over.

  • Verdeel het gehakt erover.

  • Dek dit af met de rest van de aardappel en daarop de rest van de tomaat.

  • Verwarm het water.

  • Los het stukje bouillontablet op in het hete water. Schenk over het gerecht.

  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het in de hete oven in 45 minuten gaar worden.


Ingrediënten over?

Tapenade:

Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast. Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op.


Voedingswaarden per persoon

Energie 480 kcal

Vet 16 gram

Waarvan verzadigd vet 5 gram

Koolhydraten 57 gram

Waarvan suikers 7 gram

Vezels 8 gram

Eiwit 22 gram

Zout 0,5 gram


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instag



11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page