top of page
Boksen

POWERBOX

ProjectNewMe-5736.jpg

POWERBOX 

Boksen is enorm populair.

 

Dit is deels te danken aan de vele kampioenen in de vechtsport die Nederland heeft geproduceerd.

Boksen is daarnaast in de health en fitness wereld erg populair dankzij de vele voordelen die het biedt als full body workout.

Veel mensen doen aan boksen of kickboksen om fysiek, maar ook mentaal fit te blijven. Boksen is een sport goed voor mind en body; je verbetert de mentale weerbaarheid, fysieke spierkracht en krijgt meer uithoudingsvermogen.

​Wel belangrijk bij een bokstraining is dat je de juiste techniek aanhoudt om blessures te vermijden en maximaal rendement te halen. Als dat goed zit zijn er geen limieten om je coördinatie of aanvallende en verdedigende reflexen te oefenen​

WAT  HOUDT POWERBOX IN?

Een PowerBox les bestaat uit maximaal 12 personen. Bij deze beperkte omvang is persoonlijke begeleiding in de training heel goed mogelijk en het samen sporten werkt vaak extra motiverend en uitdagend. Je kan je aan de anderen van de groep optrekken als het even tegenzit of als je motivatie wat minder is. J
Een PowerBox trainingssessie duurt 60 minuten en de workouts zijn speciaal afgestemd op kleine groepjes en zijn voornamelijk gericht op padstraining, technieken, uithoudingsvermogen en functioneel trainen.  De trainingen zijn voor iedereen te volgen.

Een PowerBox training is een ideale bewegingsport waarbij je alle drie de componenten stimuleert voor een fit lichaam. Een verrijking voor je geest en mind is het zeker. Mocht je de afwisseling met krachttraining zoeken, dan is deze boksles zeker een aanrader.

ProjectNewMe-5699.jpg

WAT DOE JE TIJDENS EEN POWERBOX LES?

Krachttrainen
Het verschil moet er zijn en dat is er zeker ook. In vergelijking met oefeningen voor spiergroei, draait het bij PowerBox niet om de spierkracht maar om een combinatie van snelheid en uithoudingsvermogen. Bij een bokser draait het erom dat je bewegelijk blijft. Er worden dan ook geen dumbbell curls gedaan voor de biceps, omdat je hiervan minder snel wordt. De focus wordt meer gelegd op de squats en het bovenlichaam. Oefeningen die helpen bij het bevorderen van punch bewegingen en bewegingscomponenten zoals het ontwijken van je tegenstander. 

Uithoudingsvermogen trainen
Het is niet zozeer de kracht of de snelheid, maar het draait juist om het uithoudingsvermogen om te blijven doorgaan. Ook om gefocust te blijven verdedigen en te boksen is uithoudingsvermogen een belangrijke aspect. Dit kan getraind worden met verschillende cardio-oefeningen. Goed ademen is belangrijk bij boksen om goede punches te kunnen slaan.

Maak kennis met PowerBox bij Project New Me


Wil jij samen met je sportmaatje jouw doelstelling op het gebied van sporten eindelijk behalen? Of even lekker alleen je hoofd leegmaken?

Neem dan contact met ons op via de knop hieronder en nemen wij razendsnel contact met je op. Of meld je direct aan voor een groepsles via onze app.

 

PNM app.png
bottom of page