projectnewme

15 aug 20212 minuten

Spaghetti met gehakt-tomatensaus

Bijgewerkt: 21 aug 2021

Een veel gegeten recept is spaghetti en natuurlijk ook superlekker!

De kant-en klare sauzen bevatten helaas veel zout en andere toevoegingen.

Wij maken de sauzen liever zelf zodat we weten wat er ingaat 👌.

Probeer het zelf en proef het verschil met de ouderwetse pakjes/zakjes!

2 personen 30+ minuten hoofdgerecht

Ingrediënten

1 ui

1 teentje knoflook

1 stengel bleekselderij

2 worteltjes

1 dunne courgette

1 eetlepel olijfolie

150 gram mager rundergehakt

1 eetlepel tomatenpuree zonder zout

1 blik tomatenblokjes zonder zout

200 gram volkoren spaghetti

10 blaadjes basilicum

peper

2 eetlepels geraspte kaas 30+ belegen

Bereiding

  • Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.

  • Was de stengel bleekselderij. Snijd de bleekselderij in smalle reepjes.

  • Was de worteltjes en snijd ze in plakjes.

  • Was de courgette. Snijd de steelaanzet eraf. Halveer de courgette in de lengte. Snijd de helften in de lengte nog een keer door. Snijd de stukken in smalle stukjes.

  • Verwarm de olie in een braadpan. Doe het gehakt erbij en roer het gehakt gaar en rul.

  • Bak de tomatenpuree, de ui, de knoflook, de bleekselderij en de worteltjes 5 minuten mee.

  • Voeg de stukjes courgette en de tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus 20 minuten met een deksel op de pan zacht pruttelen.

  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  • Was de basilicum en knip het klein.

  • Maak de saus op smaak met peper en basilicum.

  • Schep de saus door de afgegoten spaghetti en geef de geraspte kaas erbij.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:

Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Bleekselderij:

Bewaar de rest van de bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 1 week in de koelkast.

Voedingswaarden per persoon

Energie 695 kcal

Vet 20 gram

Waarvan verzadigd vet 7 gram

Koolhydraten 80 gram

Waarvan suikers 15 gram

Vezels 15 gram

Eiwit 40 gram

Zout 0,8 gram

Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

    820
    0