In kant en klare sauzen zit vaak vaak veel toegevoegd zout en suiker. Maak je de saus zelf? Dan bepaal jij zelf wat er in gaat! En je kunt hem helemaal afstemmen op jouw smaak. 👨🍳 Deze variant is een van onze favorieten.
Wat is jouw geheime ingrediënt voor de ultieme tomatensaus?
2 personen 15-30 minuten
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
1 stengel bleekselderij
500 gram tomaten of 1 blik tomatenblokjes zonder zout
1 eetlepel olie
1 laurierblad
1 theelepel tijm, rozemarijn of oregano
4 takjes selderij
peper
Bereiding
Pel de ui en de knoflook.
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in reepjes.
Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Fruit de ui, de knoflook en de bleekselderij in de hete olie.
Voeg de tomaten, het laurierblad en de tijm toe en laat de saus 15 minuten zacht pruttelen.
Verwijder het laurierblad.
Was de selderij en knip het klein.
Pureer de saus eventueel met een staafmixer en maak hem op smaak met peper en selderij.
Extra informatie
Bewaar de saus afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. In de diepvries is het 3 maanden houdbaar.
Buon Appetito!
Check ook ons recept met spaghetti en gehakt!
Voedingswaarden per persoon
Energie 115 kcal
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 10 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vezels 4 gram
Eiwit 2 gram
Zout < 0.1 gram
댓글