top of page

Zelf tomatensaus maken is heel makkelijk én superlekker

In kant en klare sauzen zit vaak vaak veel toegevoegd zout en suiker. Maak je de saus zelf? Dan bepaal jij zelf wat er in gaat! En je kunt hem helemaal afstemmen op jouw smaak. 👨‍🍳 Deze variant is een van onze favorieten.


Wat is jouw geheime ingrediënt voor de ultieme tomatensaus?





2 personen 15-30 minuten


Ingrediënten

1 ui

1 teentje knoflook

1 stengel bleekselderij

500 gram tomaten of 1 blik tomatenblokjes zonder zout

1 eetlepel olie

1 laurierblad

1 theelepel tijm, rozemarijn of oregano

4 takjes selderij

peper


Bereiding

  • Pel de ui en de knoflook.

  • Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in reepjes.

  • Was de tomaten en snijd ze in stukken.

  • Fruit de ui, de knoflook en de bleekselderij in de hete olie.

  • Voeg de tomaten, het laurierblad en de tijm toe en laat de saus 15 minuten zacht pruttelen.

  • Verwijder het laurierblad.

  • Was de selderij en knip het klein.

  • Pureer de saus eventueel met een staafmixer en maak hem op smaak met peper en selderij.


Extra informatie

Bewaar de saus afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. In de diepvries is het 3 maanden houdbaar.


Buon Appetito!


Check ook ons recept met spaghetti en gehakt!



Voedingswaarden per persoon

Energie 115 kcal

Vet 6 gram

Waarvan verzadigd vet 1 gram

Koolhydraten 10 gram

Waarvan suikers 7 gram

Vezels 4 gram

Eiwit 2 gram

Zout < 0.1 gram

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page