top of page
ProjectNewMe-5537.jpg
Crossfit Emmeloord Logo wit groenTransparant.png
ProjectNewMe-5464.jpg

Nieuw: CrossFit in Emmeloord

Uitdaging, variatie en hoge intensiteit.
De training voor optimaal resultaat!

CrossFit is een uitdaging voor iedereen. Veel variatie, functionele bewegingen uitgevoerd op hoge intensiteit. Zoveel mogelijk gewicht, de snelste tijd of zoveel mogelijk ronde's elke workout een nieuwe uitdaging. 

Door jezelf uit te dagen met CrossFit word jij fitter, sneller en sterker. De combinatie van gewichtheffen, gymnastiek en cardio tijdens de W.O.D. (workout of the day) zorgt voor progressie.

Anker 1

WAT IS CrossFit?
Om CrossFit te leren kennen is meedoen de beste manier. De intentie van CrossFit is om jezelf iedere dag te verbeteren. Door verschillende aspecten in de training de integreren geef je dagelijks een nieuwe trainingsprikkel. Deze prikkel zorgt ervoor dat je niet alleen fitter word maar ook sterker, leniger, conditioneler en meer uithoudingsvermogen.

CrossFit is een complete trainingsvorm voor jarenlange progressie. Maar wat houdt deze trainingsvorm dan in? En hoe ziet de training eruit?

CrossFit
Video afspelen

HOE ZIET DE OPBOUW VAN EEN W.O.D.  ERUIT ?

Warming-up: iedere training begint met een warming-up, waarbij de gewrichten en spieren worden opgewarmd en de hartslag omhoog wordt gebracht. 

Specifieke warming-up:
Als je bijvoorbeeld gaat deadliften wil je specifieke gewrichten en spieren klaar maken voor de be
lasting. Een dynamische stretch of een beweging die terugkomt in de workout word daarom hier gedaan.

Technisch gedeelte / Kracht: na de warming-up word er gewerkt aan techniek en kracht. Movements worden aangeleerd en verbeterd en eventueel breek je een persoonlijk record. 

WOD: WO-wat? WOD staat voor " Workout of the Day". Dit is het meest intensieve deel van de training. Dit gedeelte is iedere training weer compleet anders ingedeeld. Diversiteit in duur, movements en aantal herhalingen.

Cooling down: Na de WOD is er een cooling down. Dit is belangrijk om je lichaam enigszins bij te laten komen van de intensieve training. Ook kan er gekozen worden om meer aan lenigheid of mobiliteit te werken.


 

Project_New_Me_Batch_3-©David_Verolme-27.jpg

COMPETITIE 

CrossFit wordt vaak geassocieerd met competitie. Dit is niet zo gek, aangezien Functional Training zich hier ook uitstekend voor leent. Op een whiteboard in de PT-studio, worden alle tijden individueel genoteerd, waar een winnaar uitkomt. Het wedstrijdelement kan zorgen voor veel extra motivatie. Als beginner hoef je hier natuurlijk niet direct aan mee te doen.

Competitie kan aanstekelijk werken, net even dat beetje extra doen. Het is belangrijk dat je bewust bent van je eigen niveau en belastbaarheid.