top of page

PERSONAL TRAINING

Waarom kiezen voor een Personal Trainer?

 

Een Personal Trainer kan jou helpen met veilig te starten en onderhouden van een effectief en doelgericht beweegplan.

1 op 1
Personal Training & Duo Training
Video afspelen
Project_New_Me_Batch_3-©David_Verolme-64.jpg

PERSONAL TRAINING  - 1 OP 1

 

Je herkent het vast wel, je hebt besloten nu echt gezonder te gaan leven. In het begin volg je trouw al je trainingen, maar na verloop van tijd neemt de motivatie af en lijkt het alsof je weinig vooruitgang boekt.

Waarom houd ik het toch niet vol denk je dan bij jezelf? Veel mensen weten niet precies hoe en wat ze moeten trainen om hun doelstellingen te behalen. Ze zien weinig, of niet het gewenste resultaat, waardoor de motivatie afneemt.

Vaak genoeg zal je de gedachten hebben gehad als ‘moet ik nu weer naar de sportschool?’ ‘Ik kan toch ook morgen gaan.’ ‘Ik ben moe.’ En: ‘Ik heb weinig tijd’. Kortom er zijn altijd genoeg excuses om niet te gaan. In plaats van dat je dan gaat trainen omdat het goed voor je is en omdat je het leuk vind, voelt het als een opgave en zie je het als een verplichting in plaats van ontspanning.

 

Het trainen met een personal trainer kan dit voorkomen en zorgt ervoor dat je het nu wel volhoudt, of dat je jouw resultaten een flinke boost kan geven. De 7 belangrijkste voordelen van personal training hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

De 7 voordelen van Personal Training op een rijtje

  1. Een personal trainer maakt een persoonlijk trainingsschema gericht op jouw doelstelling(en)

  2. Personal training is de meest effectieve trainingsvorm doordat je één op één begeleiding en individuele aandacht krijgt

  3. Een personal trainer is niet alleen een trainer maar ook een coach

  4. Met een personal trainer heb je een stok achter de deur, iemand die je motiveert en inspireert

  5. Personal training bespaart tijd en geeft een optimaal resultaat

  6. Personal training is geschikt voor iedereen ongeacht je doelstelling

  7. Een personal trainer zoekt samen met jou de grens op

Een personal trainer maakt een persoonlijk trainingsschema gericht op jouw doelstelling(en)

Personal training is meer dan alleen het individueel trainen. Een personal trainer start met het bespreken van je doelstellingen. Dit kan variëren van het verliezen van gewicht (lichaamsvet), het verbeteren van je conditie, het opbouwen van spiermassa tot het vergroten van je kracht en het werken aan een fit en gezond lichaam. Doordat iedereen verschillend is en niet dezelfde doelstellingen nastreeft, maakt een personal trainer een persoonlijk trainingsschema met een gerichte aanpak die bij jou past.

Een goede personal trainer zorgt ervoor dat jouw einddoel wordt opgedeeld in kleinere korte-termijn subdoelen. Op die manier boek je snel resultaat waarbij het behalen van ieder subdoel en stap dichter naar je uiteindelijke doel is. Door subdoelstellingen te formuleren vergroot je jouw motivatie.

Personal training is de meest effectieve trainingsvorm doordat je één op één begeleiding en individuele aandacht krijgt

De reden dat personal training zo’n effectieve manier van training is, komt door de persoonlijke, één op één manier van trainen. Je hebt altijd 100% persoonlijke aandacht en dit geeft echt een meerwaarde aan je training. Een personal trainer kan je feedback geven waardoor je oefeningen net wat meer effect hebben. Hij of zij kan je ‘pushen’ door net dat beetje extra te geven.

De interactie met je personal trainer zorgt ervoor dat jullie in zekere zin een band opbouwen. Het is niet zo dat een personal trainer er is om jouw iedere training af te beulen. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om te gaan trainen en het vol blijft houden. Hierbij speelt de sociale interactie een cruciale rol.

Project_New_Me_2023-©David_Verolme-61.jpg

Een personal trainer is niet alleen een trainer maar ook een coach

Het woord personal trainer suggereert dat het iemand is die alleen maar persoonlijke, individuele training geeft. Dit is onterecht. Een goede personal trainer doet veel meer om samen met jou te komen tot een goed resultaat.

Daarom is het woord personal coach eigenlijk een betere naam dan personal trainer. Een personal coach begeleidt jouw naar een gezonde levensstijl, die strakke buikspieren of dat fitte lichaam. Niet alleen door fysiek met jou te gaan trainen, ook door andere lifestyle factoren onder de loep te nemen. Veel stress, en een ongezonde levensstijl, en weinig (nacht)rust zijn factoren die een negatief effect op je training hebben.

Ook op dat soort aspecten geeft een personal coach je tips en adviezen hoe je dat het best op kunt pakken.

Met een personal trainer heb je een stok achter de deur, iemand die je motiveert en inspireert

In de inleiding hebben we het kort gehad over motivatie. Uiteindelijk is dit essentieel om resultaat te halen. Als je niet gemotiveerd bent vanuit jezelf (intrinsieke motivatie) of vanuit andere factoren zoals je omgeving (extrinsieke motivatie), dan vind je het trainen waarschijnlijk niet leuk. Grote kans dat je het dus niet volhoudt.

Je motivatie kan op ieder moment van de dag verschillen. Als je motivatie wat minder is, is het heel verleidelijk om dingen uit te gaan stellen. Wat gebeurt er immers als ik morgen ga schoonmaken? Niet zoveel? Dit uitstel gedrag kan je ook met trainen tegenkomen, of misschien herken je je hier zelf wel in.

Een personal trainer/coach kan dan een prima stok achter de deur zijn. Immers, als je afgesproken hebt om te gaan trainen ben je niet snel geneigd dit af te gaan zeggen omdat je ‘geen zin hebt’. Dit zorgt er voor dat je niet onnodig trainingen hoeft over te slaan. En uiteindelijk dus veel sneller je doel behaalt dan dat je zelf (in de sportschool) gaat trainen.

Tijdens het trainen is een personal trainer (op dat moment is het een ‘trainer’) een prima motivator om net dat beetje extra te geven. Als je alleen zou gaan trainen had je het waarschijnlijk genoeg gevonden, maar nu verleg je pas echt jouw grenzen. Dit is tegelijkertijd een hele goede mentale training.

bottom of page