top of page
Bedrijfsfitness.png
Bedrijfsfitness-2.png
Bedrijfsfitness-3.png
Bedrijfsfitness-4.png
Bedrijfsfitness-5.png
Bedrijfsfitness-12.png
Bedrijfsfitness-6.png
Bedrijfsfitness-7.png
Bedrijfsfitness-8.png
Bedrijfsfitness-9.png
Bedrijfsfitness-10.png
Bedrijfsfitness-11.png

VOOR UW BEDRIJF

Zakelijk sporten! 

 

Is personal training fiscaal aftrekbaar?

Kan ik zakelijk sporten en zijn de kosten van een Personal training / coaching aftrekbaar bij de belastingdienst? Deze vraag krijgen wij regelmatig van ondernemers die bij ons trainen of willen komen trainen.

 

Wanneer kan ik zakelijk sporten?

De reden dat je bij ons wilt komen sporten, heb je daar vooral zakelijk of privé belang bij? Dit is namelijk de vraag die de fiscus je ook zou stellen om vast te stellen of sporten zakelijk aftrekbaar is. Word je bij ons persoonlijk begeleid om een marathon te kunnen lopen of een ander persoonlijk doel te verwezenlijken, dan is dit niet voor zakelijk belang en dus niet zakelijk aftrekbaar. Heeft het sporten vooral zakelijke voordelen, dan is het sporten wel zakelijk aftrekbaar. En laten we eerlijk zijn, we kunnen voldoende manieren bedenken waarom sporten, een sterk en fit lichaam en een goede gezondheid voordelen hebben voor onze onderneming.

 

Belastingvoordeel 

Facturen van Project New Me zijn – afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden – geheel of grotendeels aftrekbaar. Voor zelfstandigen, freelancers, ZZP-ers en ondernemers gelden uiteraard andere regelingen dan werknemers in dienstverband. Echter, voor beide groepen kunnen facturen van Project New Me voor 100% aftrekbaar zijn.

 

Als je werkgever bereid is in je gezondheid te investeren, is dat voor hem of haar fiscaal bijzonder aantrekkelijk. Voor wie in dienstverband werkzaam is, kunnen facturen van Project New Me door de werkgever zelfs tot 100% als onbelast worden opgevoerd.

 

Voor zelfstandigen – dus ook voor ZZP’ers, freelancers, DGA’s, etc. – geldt dat zij de facturen van Project New Me volledig door hun onderneming kunnen laten vergoeden. Op de factuur staan de werkzaamheden immers omschreven als coaching. Kosten op het gebied van coaching zijn, ook als het gaat om coaching op het gebied van bewegen, voeding, etc., volledig aftrekbaar voor zelfstandig ondernemers.

Beeldschermadvertentie sportlocatie - Bedrijfsfitness Nederland (battle ropes).jpg

VOOR UW MEDEWERKERS

Sporten: zo motiveert u uw medewerkers

 

Sporten is gezond, zeker naast een drukke baan. Het zorgt voor actieve en gemotiveerde medewerkers, maar er zijn meer voordelen – ook belastingtechnisch. We vertellen u daarom graag over de mogelijkheden die u als werkgever anno 2023 aan kunt bieden, en waarom uw organisatie daar baat bij heeft.

 

Actieve medewerkers

 

Medewerkers zijn ons grootste kapitaal. Gezonde, productieve medewerkers vormen de basis waarop een gezond bedrijf kan bouwen. Dat is niet alleen simpele logica, maar wordt ook volop ondersteund door de statistieken. Zo laat onderzoek van TNO zien dat sportende medewerkers minder vaak en vooral korter verzuimen dan hun niet-sportende collega’s. Dat geldt met name in de categorie zittend werk. Gemeten over een periode van 4 jaar verzuimden sporters met zittend werk jaarlijks gemiddeld 6 dagen korter dan niet-sporters.

 

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat bijna de helft van de Nederlandse medewerkers onvoldoende beweegt. Ruim 2 op de 3 denkt voldoende te bewegen, maar in de praktijk is, volgens de beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad, slechts 42 procent daadwerkelijk actief genoeg.

 

Verantwoord ondernemen

 

Het toegenomen aandeel van bewegingsarm werk speelt daarin een grote rol. Op kantoor, achter een beeldscherm, bij productie- en inpakwerk of achter het stuur; een gevarieerde invulling van de werkdag met voldoende fysieke activiteit is niet bepaald de standaard.

 

Iedere werkgever is er daarom bij gebaat het personeel te stimuleren in een gezonde levensstijl met voldoende beweging. Daarnaast past het volledig in het credo van verantwoord ondernemen anno nu, waarin mentale en fysieke gezondheid – naast duurzaamheid, privacy bewustzijn en goed werkgeverschap – een business case op zich is.

 

Werkkostenregeling

 

Sporten via de werkgever is voor werknemers al snel de helft goedkoper dan wanneer zij zelf een sportabonnement afsluiten, maar ook voor het bedrijf zijn er serieuze voordelen. Een bedrijf mag binnen de werkkostenregeling namelijk tot 3 procent* van het totale fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor medewerkers. Door de kosten van – bijvoorbeeld – een sportabonnement te dragen en te verrekenen met het brutoloon, bespaart het personeel op de belasting en de onderneming zelf op sociale lasten. Op deze manier draagt de Belastingdienst een steentje bij in het stimuleren van actief sportgedrag van werkend Nederland.

 

* Verruiming vrije ruimte

U mag onder de werkkostenregeling een gedeelte van uw fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor uw werknemers. Dat is de vrije ruimte. ​Vanaf 2023 is de vrije ruimte over de eerste € 400.000 verhoogd naar 1,92%. Maar dat is nog niet alles! Tijdelijk, in het kader van stijgende (energie)kosten, is het percentage over de eerste € 400.000 zelfs verhoogd naar 3%. Oftewel een totaal van € 12.000 aan vrije ruimte over de eerste € 400.000. 

 

De werkkostenregeling heeft een tweede voordeel. Voorheen was het noodzakelijk dat de sportschool waar het abonnement werd afgesloten een contract had met het bedrijf en de medewerkers bovendien tot die ene locatie waren beperkt. Binnen de werkkostenregeling is die voorwaarde vervallen, waardoor een medewerker een eigen sportschool kan uitzoeken, om vervolgens de kosten bij de werkgever in te dienen. Voorwaarde is wel dat je de vergoeding als werkgever vooraf moet aanwijzen als werkkosten.

 

Waarom kiezen voor Project New Me?

 

​Wij starten een trainingsperiode met als naam “Project New Me”, een periode waarin de medewerker aan zichzelf gaat werken om een gezonde en fitte levensstijl aan te leren.

 

Op een verantwoorde manier gezond en juist eten, bewegen maar vooral tevreden zijn met hun lichaam. Ons doel is om hierbij intensief te begeleiden en aansporen om de medewerker zelfverzekerder laten worden.

​Niet alleen door voeding en training, maar ook door uitstraling en het verkrijgen van zelfvertrouwen door middel van de opbouw van mentale kracht.

In een periode van 12 weken werken ze aan hun eigen doelstelling.

 

Denk aan:

 

  • Afvallen

  • Spiermassa opbouwen

  • Zelfvertrouwen opbouwen

  • Algemene fitheid

  • Uithoudingsvermogen

  • Fysieke en mentale kracht

Door de verruiming van WKR in 2023 is het zeer aantrekkelijk voor uw bedrijf.

 

Heeft u interesse of vragen, neemt u dan gerust contact met ons op via:

Mail: info@projectnewme.nl

Mobiel Mark: 06-57 61 10 11

Mobiel Linda: 06-10 28 51 22

www.projectnewme.nl

Bedrijfsfitness-fitness.jpeg
bottom of page