Een veel gegeten recept is spaghetti en natuurlijk ook superlekker!
De kant-en klare sauzen bevatten helaas veel zout en andere toevoegingen.
Wij maken de sauzen liever zelf zodat we weten wat er ingaat 👌.
Probeer het zelf en proef het verschil met de ouderwetse pakjes/zakjes!
2 personen 30+ minuten hoofdgerecht
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
1 stengel bleekselderij
2 worteltjes
1 dunne courgette
1 eetlepel olijfolie
150 gram mager rundergehakt
1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
1 blik tomatenblokjes zonder zout
200 gram volkoren spaghetti
10 blaadjes basilicum
peper
2 eetlepels geraspte kaas 30+ belegen
Bereiding
Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
Was de stengel bleekselderij. Snijd de bleekselderij in smalle reepjes.
Was de worteltjes en snijd ze in plakjes.
Was de courgette. Snijd de steelaanzet eraf. Halveer de courgette in de lengte. Snijd de helften in de lengte nog een keer door. Snijd de stukken in smalle stukjes.
Verwarm de olie in een braadpan. Doe het gehakt erbij en roer het gehakt gaar en rul.
Bak de tomatenpuree, de ui, de knoflook, de bleekselderij en de worteltjes 5 minuten mee.
Voeg de stukjes courgette en de tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus 20 minuten met een deksel op de pan zacht pruttelen.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Was de basilicum en knip het klein.
Maak de saus op smaak met peper en basilicum.
Schep de saus door de afgegoten spaghetti en geef de geraspte kaas erbij.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Bleekselderij:
Bewaar de rest van de bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 1 week in de koelkast.
Voedingswaarden per persoon
Energie 695 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram
Koolhydraten 80 gram
Waarvan suikers 15 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 40 gram
Zout 0,8 gram
Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?
Commentaires