top of page

Lunchsalade met feta en bleekselderij

ree

In een bos bleekselderij zitten meestal zo’n tien stengels. Dat zijn er best veel als je bedenkt dat je voor de meeste gerechten er vaak maar twee nodig hebt. Daarom hebben wij deze heerlijke bleekselderij salade op het menu gezet. Mocht je nog wat stengels over hebben, dan kan je er nu weer vijf opmaken. En de overige drie? Die kan je eten als snoepgroente met deze lekkere dip.


Ingrediënten voor 2 personen

300 gr mini krieltjes

200 gr bleekselderij

15 gr dille

80 gr bosui

200 gr komkommer

1 friszoete appel

20 ml azijn

20 ml olijfolie

100 gr feta


Zo maak je het

  1. Kook de krieltjes in water met wat zout in 10 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen.

  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd in boogjes.

  3. Hak de dille fijn.

  4. Snijd de bosui in dunne ringen.

  5. Snijd de komkommer doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes.

  6. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.

  7. Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar.

  8. Meng de azijn met olijfolie en wat peper en meng door de salade.

  9. Brokkel de feta over de salade.


Tips en tricks

  • Om 200 gram komkommer over te houden hebben wij 1 hele komkommer gebruikt voor dit recept.

  • Voor het gemak hebben wij voor dit recept mini krieltjes gebruikt. Heb je wat meer tijd? Gebruik dan eens vastkokende aardappels! Deze zijn ook erg lekker in dit gerecht. Je schilt de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze vervolgens in water met wat zout gaar.

  • Vind jij de smaak van feta iets te sterk? Kies dan voor de mildere smaak van witte kaas.


Voedingswaarde

Per persoon

426 Kcal

14 gr Eiwitten

44 gr Koolhydraten

20 gr Vet

12 gr vezels


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram


Opmerkingen


bottom of page