Lunchsalade met feta en bleekselderij
- projectnewme

- 4 nov
- 2 minuten om te lezen

In een bos bleekselderij zitten meestal zo’n tien stengels. Dat zijn er best veel als je bedenkt dat je voor de meeste gerechten er vaak maar twee nodig hebt. Daarom hebben wij deze heerlijke bleekselderij salade op het menu gezet. Mocht je nog wat stengels over hebben, dan kan je er nu weer vijf opmaken. En de overige drie? Die kan je eten als snoepgroente met deze lekkere dip.
Ingrediënten voor 2 personen
300 gr mini krieltjes
200 gr bleekselderij
15 gr dille
80 gr bosui
200 gr komkommer
1 friszoete appel
20 ml azijn
20 ml olijfolie
100 gr feta
Zo maak je het
Kook de krieltjes in water met wat zout in 10 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen.
Maak de bleekselderij schoon en snijd in boogjes.
Hak de dille fijn.
Snijd de bosui in dunne ringen.
Snijd de komkommer doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.
Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar.
Meng de azijn met olijfolie en wat peper en meng door de salade.
Brokkel de feta over de salade.
Tips en tricks
Om 200 gram komkommer over te houden hebben wij 1 hele komkommer gebruikt voor dit recept.
Voor het gemak hebben wij voor dit recept mini krieltjes gebruikt. Heb je wat meer tijd? Gebruik dan eens vastkokende aardappels! Deze zijn ook erg lekker in dit gerecht. Je schilt de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze vervolgens in water met wat zout gaar.
Vind jij de smaak van feta iets te sterk? Kies dan voor de mildere smaak van witte kaas.
Voedingswaarde
Per persoon
426 Kcal
14 gr Eiwitten
44 gr Koolhydraten
20 gr Vet
12 gr vezels
Bron: Projectgezond.nl



Opmerkingen