top of page

Coleslaw (koolsalade)

Coleslaw, of in het Nederlands gewoon Koolsalade is het ideale bijgerecht voor een hoop barbecuegerechten. Dit frisse en knapperige recept combineert verse groenten met een zachte, romige dressing voor een perfecte balans naast bijvoorbeeld je spareribs. Dit bijgerecht is nog eens gemakkelijk te maken en altijd een succes.




Ingrediënten

8 personen

300gr witte kool

300gr rode kool

300gr winterpeen (geraspt)

2 rode uien

2el verse platte peterselie (optioneel)


Voor de dressing

6el mayonaise

4el volle yoghurt

3el appelazijn

3el mosterd

4tl honing

1tl mosterdzaad (gemalen)

naar smaakpeper en zout


Bereidingswijze:


  • Snijd de rode en witte kool in fijn. Rasp of snijd de wortel julienne (geraspte reepjes). Snijd de rode uien in kwart ringen, of snipper ze als je dat fijner vindt. Snijd de optionele peterselie ook fijn.

  • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

  • Maak de mayonaise het liefst zelf, het kost je slechts 3 minuten en het resultaat is verrukkelijk.

  • Meng de groenten door elkaar in een grote kom en voeg hier een groot deel van de dressing aan toe. En klaar is de coleslaw!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?

bottom of page