top of page

Chinese kool met gember en cashewnoten

Je hebt weinig ingrediënten en tijd nodig om deze heerlijke maaltijd op tafel te zetten.





2 personen 30+ minuten hoofdgerecht


Ingrediënten

600 gram aardappelen

1 (rode) ui

1 Chinese kool

stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)

1 eetlepel olie

1 eetlepel ketjap manis of sojasaus met minder zout

100 ml halfvolle melk

peper

50 gram cashewnoten, ongezouten


Bereiding

  • Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.

  • Maak de groente schoon.

  • Snijd de ui in snippers en de kool in repen.

  • Schil het stukje gemberwortel.

  • Fruit de ui in de olie glazig. Rasp de gemberwortel boven de pan.

  • Roerbak de Chinese kool enkele minuten mee.

  • Voeg de ketjap toe en warm het geheel goed door.

  • Breng de melk aan de kook.

  • Stamp de aardappelen en maak er met de hete melk en wat peper een puree van.

  • Serveer de Chinese kool met de aardappelpuree en strooi de cashewnoten erover.


Extra informatie

Allergie info:

Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap of sojasaus.


Ingrediënten over?

Gemberwortel:

Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Een stuk gember blijft ongeveer 3 weken in de koelkast goed. Of schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Maak je eigen gemberthee met een stukje gember.



Voedingswaarden per persoon

Energie: 535 kcal

Vet; 20 gram

Waarvan verzadigd vet: 3 gram

Koolhydraten: 70 gram

Waarvan suikers: 10 gram

Vezels: 15 gram

Eiwit :15 gram

Zout: 0,7 gram


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page