Een zeer prettige afwisseling op het traditionele broodbeleg, zoals kaas, worst, jam, appelstroop of chocoladespreads.
Deze salade is fris, smaakvol en is gezegend met een fijne ‘bite’! Je gebruikt ‘m niet alleen op je boterham, maar -het liefst veel en vaak- ook op toast, crackers, rijstwafels en beschuiten.
Alvast een tip: je kunt ook gewoon een dubbele portie maken 😉
Ingredienten (voor 300 gram)
100 gr gerookte kip
1 augurk
40 gr zilveruitjes
60 gr yoghurt
40 gr fritessaus
40 gr walnoten
5 gr bieslook
Zo maak je het
Snijd de gerookte kip in kleine blokjes.
Snijd de augurk en de zilveruitjes fijn.
Meng de yoghurt met de fritessaus.
Hak of breek de walnoten in kleine stukjes.
Roer de kip, augurk, zilveruitjes en de walnoten door het yoghurtmengsel.
Maak op smaak met augurkennat en peper.
Hak de bieslook fijn en roer door de salade.
Tips en tricks
Wij gebruikten een zoete augurk van 15 gram.
Lekker op toast of op een cracker. Even iets anders? Serveer de salade in een glaasje met rucola of sla erbovenop.
De salade is ongeveer drie dagen houdbaar in de koelkast.
Voedingswaarde per 100g
184 Kcal
11 gram eiwitten
6 gram koolhydraten
13 gram vet
2 gram vezels
Bron: Projectgezond
Commentaires