In een handomdraai klaar. Met een lekkere bite door de nootjes is dit snelle recept vast een blijvertje.
Ingrediënten
400 gram snijbonen
50 gram hazelnoten
1 theelepel komijnzaad
250 gram witte bonen (uitlekgewicht, blik)
1 sjalot
2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze:
Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle repen.
Kook de snijbonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
Hak de hazelnoten grof.
Bak de hazelnoten met het komijnzaad in een droge koekenpan licht.
Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken.
Pel de sjalot en snijd het in halve ringen.
Fruit de sjalot in de olie zacht.
Verwarm de witte bonen al roerend met de sjalot.
Schep de snijbonen erdoor en strooi de hazelnoten erover.
Voedingswaarden per persoon
Energie 445 kcal
Vet 27 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 24 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vezels 20 gram
Eiwit 17 gram
Zout 0,4 gram
Bron: Voedingscentrum
Comments