top of page

Groene currysoep met spinazie en broccoli

Bijgewerkt op: 21 uur geleden

ree

Een kom vol vitaminen, kleur en lekkers. Deze curry zit vol groenten, krijgt een kick van currypasta en wordt heerlijk romig door kokosmelk. Lekker, makkelijk en klaar in een half uurtje met een paar simpele stappen.


Ingredienten 2 personen

1 ui

1 teentje knoflook

1 cm Gember

2 eiren

50 gr groene curry pasta

250 ml groente bouillon

200 ml kokosmelk (6% vet)

100 gr brocolli

100 gr sugar snaps

115 gr kikkererwten ( uitgelekte gewicht)

100 gr spinazie

60 gr eiermie

5 gr koriander


Zo maak je het

  1. Snipper de ui. Hak de knoflook en gember fijn.

  2. Breng een pannetje water aan de kook en kook 2 eieren in 6 à 7 minuten medium-hard. Laat ze schrikken onder koud water.

  3. Verhit een scheutje olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en gember.

  4. Bak de currypasta zachtjes mee.

  5. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe. Roer goed door.

  6. Snijd de broccoli in roosjes. Halveer de sugar snaps.

  7. Voeg toe en laat 2 minuten meekoken.

  8. Spoel de kikkererwten af.

  9. Voeg de spinazie, kikkererwten en eiermie toe.

  10. Laat nog 3 minuten meekoken.

  11. Pel de eieren en snijd ze doormidden.

  12. Verdeel de soep over de kommen.

  13. Top af met koriander en het eitje.


Tips en tricks

  • Gebruik voorgesneden broccoli om tijd te besparen.

  • Liever wat meer bite? Gebruik dan dikke noedels zoals udon of ramen in plaats van eiermie.

  • Serveer met een partje limoen of wat limoensap voor wat frisheid.


Voedingswaarde

per persoon

434 Kcal

21 gr Eiwitten

40 gr Koolhydraten

16 gr Vet

14 gr Vezels



Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram


bottom of page