Groene currysoep met spinazie en broccoli
- projectnewme
- 6 dagen geleden
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 21 uur geleden

Een kom vol vitaminen, kleur en lekkers. Deze curry zit vol groenten, krijgt een kick van currypasta en wordt heerlijk romig door kokosmelk. Lekker, makkelijk en klaar in een half uurtje met een paar simpele stappen.
Ingredienten 2 personen
1 ui
1 teentje knoflook
1 cm Gember
2 eiren
50 gr groene curry pasta
250 ml groente bouillon
200 ml kokosmelk (6% vet)
100 gr brocolli
100 gr sugar snaps
115 gr kikkererwten ( uitgelekte gewicht)
100 gr spinazie
60 gr eiermie
5 gr koriander
Zo maak je het
Snipper de ui. Hak de knoflook en gember fijn.
Breng een pannetje water aan de kook en kook 2 eieren in 6 à 7 minuten medium-hard. Laat ze schrikken onder koud water.
Verhit een scheutje olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en gember.
Bak de currypasta zachtjes mee.
Voeg de bouillon en de kokosmelk toe. Roer goed door.
Snijd de broccoli in roosjes. Halveer de sugar snaps.
Voeg toe en laat 2 minuten meekoken.
Spoel de kikkererwten af.
Voeg de spinazie, kikkererwten en eiermie toe.
Laat nog 3 minuten meekoken.
Pel de eieren en snijd ze doormidden.
Verdeel de soep over de kommen.
Top af met koriander en het eitje.
Tips en tricks
Gebruik voorgesneden broccoli om tijd te besparen.
Liever wat meer bite? Gebruik dan dikke noedels zoals udon of ramen in plaats van eiermie.
Serveer met een partje limoen of wat limoensap voor wat frisheid.
Voedingswaarde
per persoon
434 Kcal
21 gr Eiwitten
40 gr Koolhydraten
16 gr Vet
14 gr Vezels
Bron: www.Projectgezond.nl
