top of page
CrossFit Open.png

Join the CrossFit Open in Emmeloord

Uitdaging, variatie en hoge intensiteit.
Daag jezelf uit tot het uiterste!

Sinds de start in 2011 is de Open uitgegroeid tot een populaire wereldwijde competitie. Je doet mee vanuit je lokale box door online je scores in te sturen na iedere workout. Wereldwijd wordt de Open gezien al begin van een nieuw sportief seizoen. De top van onze sport hoopt via de Open een plek te bemachtigen in de CrossFit Games, om uiteindelijk te kunnen strijden om de prestigieuze titel “the Fittest on Earth”. 

Waarom zou je mee moeten doen?

De Crossfit Open is een moment dat je de competitie met jezelf aan kan gaan. Merk dat je vooruit ga en dat de trainingen van het afgelopen jaar je fitter hebben gemaakt. Maar de aller belangrijkste reden is dat het ontzettend leuk is om met je buddies samen te strijden. Ieder op zijn/haar eigen niveau. Tijdens een wedstrijd haal je net dat extra beetje magie uit jezelf wat bij een doordeweekse training misschien niet altijd lukt. Die magie is gaaf om mee te maken. Zowel bij jezelf als bij anderen.​

Hoe kun je mee doen?
 

​Elke sporter moet zich inschrijven voor de Open met CrossFit. De prijs hiervoor bedraagt ​​20,- voor het hele evenement. Zorg ervoor dat je je op tijd inschrijft, zodat je op maandag 20 februari je eerste score kunt indienen.
 

Leden kunnen bij CrossFit Emmeloord de workout laten jureren.

De data en tijden komen in het lesrooster en dien je te reserveren in onze app.

De kosten zijn 1 credit. Als je geen lid bent, maar toch mee wilt doen, stuur ons dan even een bericht. 
 

 • Moet ik een pro zijn om mee te doen?
  Je hoeft geen pro te zijn om mee te doen. Het mooie aan de Open is dat alle niveaus kunnen meedoen om het beste uit jezelf te halen! Zeker onder aanmoediging van al jouw sportmaatjes gaat dit lukken!
 • Wat als ik een keer niet kan op een judging dag?
  Workouts kunnen in overleg met een judge gedaan worden. Je kunt dan zelf via de website van de Open je score insturen.
 • Kan ik ook meedoen als ik geen lid ben?
  Zeker! Als je geen lid bent kun je een e-mail sturen naar info@projectnewme.nl en zetten we je op de lijst om mee te doen!
 • Mag ik komen kijken als toeschouwer?
  Je bent van harte welkom om te komen kijken en onze atleten aan te moedigen! We starten rond 8.15 met inloop en uitleg en verwachten de eerste heats om 8.30-09.30 uur.
 • Hoe voeg ik een vraag en antwoord toe?
  Volg deze 4 stappen om een nieuwe FAQ toe te voegen: 1. Beheer FAQ's vanaf je dashboard of in de Editor. 2. Voeg een vraag en antwoord toe. 3. Wijs je FAQ toe aan een categorie. 4. Klik op 'Opslaan' en op 'Publiceren'. Je kunt je FAQ's op elk gewenst moment bijwerken.
 • Kan ik een afbeelding, video of GIF aan mijn FAQ toevoegen?
  Ja. Volg deze 4 stappen om media toe te voegen: 1. Beheer FAQ's vanaf je dashboard of in de Editor. 2. Maak een nieuwe FAQ of bewerk een bestaande FAQ. 3. Klik vanuit het antwoordtekstvak op het video-, afbeeldings-, of GIF-pictogram. 4. Voeg media vanuit je bibliotheek toe en sla dit op.
 • Hoe kan ik de titel van mijn veelgestelde vragen wijzigen?
  Je kunt de titel bewerken via het tabblad 'Instellingen' in het FAQ-onderdeel in de Editor. Om de titel uit je mobiele app te verwijderen, ga je naar het tabblad 'Site en app' in je Wix owners-app en tik je op 'Aanpassen'.

BELANGRIJKE DATA:
 

Open registratie begint - 9 januari 2024

 

Training 24.1 - 29 februari - 4 maart

 

Training 24.2 - 7-11 maart

 

Training 24.3 - 14-18 maart

 

CROSSFIT OPEN

Het CrossFit Games-seizoen 2024 begint met de Open – de eerste kwalificatiefase. Elke atleet die wil meedoen aan de CrossFit Games moet beginnen met de Open.

 

Maar het is veel meer dan dat.

 

Iedereen, ongeacht het fitnessniveau, wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het grootste deelnemende sportevenement ter wereld, waar alle leden van de CrossFit-gemeenschap de kans krijgen om deel te nemen aan het competitieseizoen.

 

Deelnemers voltooien drie trainingen gedurende drie weken bij hun box of gym. De trainingen worden donderdag om 12.00 uur gepubliceerd op de website van CrossFit Games.
Je hebt tot maandag 17.00 uur om de training te doen en je score online in te dienen. Aan het einde van elke week kun je zien waar je staat per aangesloten box, leeftijd of wereldwijd door het CrossFit Games Leaderboard te bekijken.

Project_New_Me_Batch_3-©David_Verolme-78.jpg

KWARTFINALES

Kwartfinales zijn de tweede virtuele fase van het CrossFit Games-seizoen 2024, waarin het aantal deelnemers wordt kleiner en topsporters van de Open worden uitgenodigd om hun competitieseizoen samen met anderen uit hun sportschool en in de community voort te zetten.

 

Individuals voltooien een reeks trainingen bij hun aangesloten box of gym gedurende een periode van zes dagen – beginnend op een woensdagochtend en eindigend op een maandagavond – om te bepalen wie doorgaat naar de halve finales.

 

Nieuw: De beste 25% gaat door naar de kwartfinales

 

Dit jaar zal een grotere groep atleten strijden tijdens de kwartfinales. De beste 25% (voorheen 10%) van de individuals in elke regio gaat van de Open naar de individuele kwartfinale in 2024, waardoor een groter cohort van de CrossFit-gemeenschap wordt uitgenodigd om hun competitieseizoen voort te zetten.

 

De regio's zijn:

 • Noord-Amerika

 • West Noord

 • Amerika Oost

 • Europa

 • Azië

 • Afrika

 • Oceanië

 • Zuid-Amerika

BELANGRIJKE DATA:
 

Registratie voor de kwartfinales begint -

1 april 2024

 

Individuele kwartfinale - 17-22 april

TEAMS 

Elke gelicentieerde CrossFit-partner met een goede reputatie bij CrossFit mag een team inschrijven voor de CrossFit Games-teamcompetitie.

Teams bestaan ​​uit minimaal twee individuele mannen en twee individuele vrouwen die zich geldig inschrijven voor de Open.

 

Atleten die tijdens het seizoen 2024 als onderdeel van een team willen meedoen, moeten door de teammanager aan het team van hun aangesloten team worden toegevoegd, of zich bij het team van hun aangesloten team aansluiten via hun eigen Competitie Dashboard nadat ze zich hebben geregistreerd voor de Open.

 

Atleten voeren elke Open-training afzonderlijk uit. Teams gaan vervolgens door naar de kwartfinales op basis van hun twee beste vrouwelijke en twee beste mannelijke scores in elke training.

 

Belangrijke data:

 

Open registratie begint - 9 januari 2024

 

Training 24.1 - 29 februari - 4 maart

 

Training 24.2 - 7-11 maart

 

Training 24.3 - 14-18 maart

 

 

KWARTFINALES

 

Zodra een team voorbij de Open naar de kwartfinales komt, zijn alle trainingen zo ontworpen dat teams van vier personen (twee mannen en twee vrouwen) samenwerken. Teams voltooien de kwartfinaletrainingen bij hun aangesloten bedrijven gedurende een periode van zes dagen om te bepalen wie doorgaat naar de halve finales.

 

De beste 25% van de teams (minimaal 50) in elke regio gaat door van de Open naar de kwartfinales.

 

Belangrijke data:

 

Registratie voor de kwartfinales begint - 1 april 2024

 

Kwartfinale team - 3-8 april

bottom of page