top of page

GEROOSTERDE KIKKERERWTEN (ZOET EN SPICY)


Kikkererwten, de perfecte peulvrucht voor het maken van hummus of als ingrediënt in een lekkere salade. Maar wist je dat deze gele erwten het ook perfect doen als snack? Je marineert ze met kruiden, roostert ze vervolgens even in de oven en klaar is je healthy tussendoortje!

Healthy inderdaad, want kikkererwten zitten boordevol goede voedingstoffen. Het zijn echte eiwitbommetjes, zitten vol vezels en ze bevatten ook nog eens een aanzienlijke hoeveelheid B-vitamines, ijzer en zink. Kortom, dat wordt weer guilt-free snoepen van deze snack!







Benodigdheden:


Spicy geroosterde kikkererwten


1 potje kikkererwten (uitgelekt, 200 gram)

1 theelepel paprikapoeder

snuf chilipoeder

snuf zeezout

1 eetlepel olijfolie


Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden

  • Laat de kikkererwten uitlekken

  • Meng de kikkererwten met de olijfolie en kruiden, spreid het vervolgens uit over het bakpapier in een ovenschaal

  • Rooster ze 30 minuten in de oven, schep ze hierna om en laat de kikkererwten nog 10 minuten in de oven staan.


Zoet geroosterde kikkererwten


1 potje kikkererwten (uitgelekt, 200 gram)

2 theelepels honing

2 theelepels kaneel

snuf nootmuskaat

1 eetlepel kokosolie


Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden

  • Laat de kikkererwten uitlekken

  • Spreid de kikkererwten uit over bakpapier in een ovenschaal en zet dit 30 minuten in de oven

  • Maak ondertussen een mengsel van de honing, kaneel, nootmuskaat en olie

  • Na 30 minuten haal je de kikkererwten uit de oven en roer je het mengsel er door, dit zet je nog 10 minuten in de oven


TIP: Als je de geroosterde kikkererwten bewaard in een afgesloten bakje of pot, blijven ze nog zeker 5 dagen lekker. Een perfecte snack om mee te nemen buiten de deur!


Voedingswaarde per portie: Energie 240 Kcal | Vetten 4,4 gram | Koolhydraten 29,4 gram | Eiwitten 12,8 gram



Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page