top of page

Tofu in een pakje met wortelsalade


De tofu geef je smaak met ui, champignons en kruiden.







2 personen 30+ minuten hoofdgerecht


Ingrediënten

100 gram champignons

1 kleine ui

stuk gemberwortel (grootte van ½ duim)

2 plakken tofu à 100 gram

peper, nootmuskaat

1 eetlepel ketjap manis of sojasaus met minder zout

500 aardappelen

1 perssinaasappel

1 eetlepel rozijnen

300 gram winterwortel

150 ml halfvolle melk


Materialen

Aluminiumfolie


Bereiding

  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.

  • Pel de ui en snijd hem in ringen.

  • Schil de gember en rasp het fijn.

  • Bestrooi de tofu met peper en leg iedere plak tofu op een stuk aluminiumfolie.

  • Verdeel de champignons, de uienringen en de geraspte gember over de tofu en druppel de ketjap erover.

  • Vouw het aluminiumfolie goed dicht en laat de pakketjes in 20 minuten in een bodempje water in een pan heet worden.

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.

  • Pers de sinaasappel uit.

  • Was de rozijnen en week ze in het sinaasappelsap.

  • Schrap de wortels met een dunschiller en was ze. Rasp de wortels grof.

  • Meng de rozijnen met het sinaasappelsap door de geraspte wortel.

  • Giet de aardappelen af en stoom ze droog.

  • Breng de melk aan de kook.

  • Stamp de aardappelen fijn of pureer ze. Maak er met de hete melk een puree van. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.

  • Serveer de aardappelpuree en de wortelsalade bij de tofupakjes.



Extra informatie

Allergie info:

Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.


Ingrediënten over?

Tofu:

Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Ook lekker met paddenstoelen.

Op prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.





17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page