top of page

Vispie

Vispie, fish pie of vistaart. Drie receptnamen die worden gebruik voor hetzelfde gerecht. Je denkt misschien aan een hartige taart van deeg en visvulling, maar in werkelijkheid is het een ovenschotel. Die overigens wel vaak in een ronde vorm wordt gemaakt. Al smaakt deze pie in een langwerpige ovenschaal net zo lekker hoor!



Benodigdheden (4 personen)

475 gr aardappelpuree

200 gr zalm

200 gr kabeljauw

300 gr wortel

250 gr peultjes

250 gr tuinerwten

20 gr boter

20 gr bloem

300 ml melk

5 gr dille

5 gr citroensap


Bereidingswijze:

Bereidingstijd: 30 minuten + 20 minuten oventijd


  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Snijd de zalm en kabeljauw in kleine blokjes. Dep de vis droog en bestrooi met peper en zout.

  • Snijd de wortel in dunne plakjes en maak de peultjes schoon.

  • Kook de wortel 10 minuten voor en laat de peultjes en tuinerwten de laatste 5 minuten meekoken.

  • Smelt de boter in een pan en bak de bloem enkele minuten zachtjes aan.

  • Voeg de melk toe.

  • Breng de saus al roerend aan de kook en maak op smaak met dille, citroensap, peper en zout.

  • Doe de vis en groenten in de saus en roer voorzichtig door.

  • Stort het mengsel in een ovenschaal.

  • Verdeel de aardappelpuree gelijkmatig over het mengsel.

  • Zet voor 20 à 25 minuten in de oven.


Tips en tricks

Zet de oven de laatste paar minuten op de grillstand voor een extra knapperig korstje op de aardappelpuree.

Hou je van wortel met een bite? Kook alle groenten dan 5 minuten voor.


Voedingswaarde (per persoon)

Kcal: 457

Eiwit: 30 gram

Koolhydraten: 41 gram

Vet: 17 gram

Vezels: 10 gram


Eet smakelijk!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page