In ons vorige blog hebben we gesproken over wat kiwi's kunnen betekenen voor onze gezondheid. Laten we nu net een paar overheerlijke recepten hebben!
KIWI TACO'S
Ingrediënten voor 2 porties
2 Zespri kiwi's, Green of SunGold
2 tacos
1 groot blad sla
50g geraspte kaas
1 tomaat
2 strengen petersele en/of koriander
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Plaats de taco's in een ovenbestendige schaal: 3 of 4 minuten volstaan om ze krokant te maken.
Schil de kiwi's en snij ze in schijfjes, snij het blad sla in fijne reepjes en snij ook de tomaat in schijfjes.
Vul de tacos met al deze ingrediënten en bestrooi tenslotte met de geraspte kaas.
Garneer met de peterselie of koriander.
KIWI SALADE MET KOMKOMMER EN KORIANDER
Ingrediënten voor 4 porties
6 Zespri Green kiwi's, geschild en in stukken gesneden
1 komkommer, goed gewassen en in fijne linten gesneden
1 bussel koriander, grof fijngehakt
1 Spaanse rode peper, ontzaad en fijngehakt
sap en zest van een limoen
4 eetlepels olijfolie
sla
zwarte peper en zout
Bereiding
Meng de kiwi's de komkommer, de koriander en de salade in een grote slakom.
Bereid een vinaigrette met het sap van de limoen, de zeste van de limoen, de olijfolie en de het pepertje.
Breng op smaak met zout en peper. Giet de dressing over de salade, meng en verdeel over vier bordjes.
Tip: Een beetje feta of geitenkaas is een excellente topping bij deze salade.
BAGELS MET KIWI, AVOCADO EN GEROOKTE ZALM
Ingrediënten voor 4 porties
2 Green Zespri kiwis, gepeld en in schijfjes gesneden
4 bagels
4 eetlepels platte kaas
1 rijpe avocado, gepeld en in plakjes gesneden
4 reepjes gerookte zalm
een handvol sla, gewassen
zwarte peper
Bereiding
Snijd de bagels door.
Besmeer de bagels met platte kaas en peper.
Garneer met de avocado, de zalm, de kiwi en de salade.
Sluit de bagel zoals een hamburger en tast toe.
CHIA LIJNZAAD EN SESAM PUDDING MET AMANDELMELK EN ZESPRI GREEN KIWI'S
Ingrediënten voor 1 portie
1 eetlepel havervlokken (15g)
1 eetlepel chia zaadjes (6g)
1 eetlepel sesamzaadjes (12g)
1 eetlepel lijnzaad (6g)
1 eetlepel kaneel en honing
150ml amandelmelk (of andere vegetale melk)
1 Zespi Green kiwi
Bereiding, 10 minuten (+ 1 nacht laten rusten)
Voeg de haver, zaden en het kaneelpoeder toe aan een kom en roer goed met een lepel.
Voeg de melk toe en meng alles. Dek de kom vervolgens af met een transparante folie.
Laat gedurende een nacht rusten in de koelkast.
De volgende morgen heeft de mengeling een vastere vorm, zoals een pudding, roer nogmaals goed.
Garneer met de vers gesneden schijfjes Zespri Green Kiwi's en geniet.
Comments