top of page

Andijviestamppot met zoete aardappel en geitenkaas

Andijviestamppot, maar dan wel helemaal anders dan de traditionele variant. .



Een combinatie van een aantal redelijk eenvoudige ingrediënten levert deze verrassend lekkere stamppot op. Walnoten, peer en geitenkaas passen sowieso al goed bij elkaar.


Geniet van dit lekkere stamppotje!


Dit heb je nodig (twee personen)

400 gr zoete aardappel

400 gr andijvie

2 peren

50 gr geitenkaas

40 gr walnoten

50 ml melk


Bereidingswijze:

Bereidingstijd: 20 minuten


  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ongeveer 8 minuten gaar in een klein laagje water.

  • Snijd de geitenkaas in blokjes en rooster de walnoten kort in een droge pan.

  • Schil de peren en snijd ze in blokjes.

  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een gladde puree.

  • Roer de andijvie erdoor en maak op smaak met peper en zout.

  • Serveer de stamppot met de peer, geitenkaas en walnoten.


Tips en tricks

Geen fan van geitenkaas? Je kunt het ook weglaten, vervangen voor andere kaas, of wat uitgebakken spekjes. Kies je voor kaas dan is mijn advies om een mooi stukje oude kaas te nemen.

Neem peren die wel rijp zijn maar nog niet helemaal zacht. Dan hebben ze nog een lekkere bite!


Voedingswaarde (per persoon)

Kcal: 517

Eiwit: 15 gram

Koolhydraten: 71 gram

Vet: 19 gram

Vezels: 13 gram


Eet smakelijk!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page