Andijviestamppot, maar dan wel helemaal anders dan de traditionele variant. .
Een combinatie van een aantal redelijk eenvoudige ingrediënten levert deze verrassend lekkere stamppot op. Walnoten, peer en geitenkaas passen sowieso al goed bij elkaar.
Geniet van dit lekkere stamppotje!
Dit heb je nodig (twee personen)
400 gr zoete aardappel
400 gr andijvie
2 peren
50 gr geitenkaas
40 gr walnoten
50 ml melk
Bereidingswijze:
Bereidingstijd: 20 minuten
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ongeveer 8 minuten gaar in een klein laagje water.
Snijd de geitenkaas in blokjes en rooster de walnoten kort in een droge pan.
Schil de peren en snijd ze in blokjes.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een gladde puree.
Roer de andijvie erdoor en maak op smaak met peper en zout.
Serveer de stamppot met de peer, geitenkaas en walnoten.
Tips en tricks
Geen fan van geitenkaas? Je kunt het ook weglaten, vervangen voor andere kaas, of wat uitgebakken spekjes. Kies je voor kaas dan is mijn advies om een mooi stukje oude kaas te nemen.
Neem peren die wel rijp zijn maar nog niet helemaal zacht. Dan hebben ze nog een lekkere bite!
Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 517
Eiwit: 15 gram
Koolhydraten: 71 gram
Vet: 19 gram
Vezels: 13 gram
Eet smakelijk!
Bron: Projectgezond
Comments