top of page

Courgette lasagne

Lasagne lijkt in eerste instantie misschien meer comfort food voor in de winter of herfst, maar kan ook prima in de zomer wanneer je de ingrediënten wat aanpast.





We snappen helemaal dat dit recept voor courgette lasagne zonder pastabladen zo populair is. Het is supergezond, koolhydraatarm en ook heel erg lekker. Je kunt er eventueel ook wat (kip)gehakt aan toevoegen, maar dat is niet perse nodig. Hij is zo in zijn eenvoud ook gewoon goed.


Ingrediënten voor 4 personen

3 grote courgettes

2 uien

2 teentjes knoflook

1 aubergine

1 rode paprika

500 ml tomatenpassata1

bol mozzarella

80 gr geraspte kaas

1 el Provençaalse kruiden

Peper en zout

Olijfolie

Knoflookolie


Bereidingswijze:

  • Snij de courgettes in plakken van ongeveer 3 mm. Het beste kan je hier een mandoline voor gebruiken, maar dit lukt ook met een mes of een kaasschaaf.

  • Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed warm worden.

  • Bestrijk de courgette linten met de knoflookolie en grill ze in ongeveer 1 minuut per kant goudbruin.

  • Laat de courgettes uitlekken op een keukenpapiertje. Dep ze goed droog anders wordt je lasagne erg nat.

  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

  • Voor de tomatensaus snipper je de ui en hak je de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

  • Snij de paprika en de aubergine in blokjes en bak deze kort mee.

  • Voeg de tomatenpassata toe en breng de saus op smaak met de Provençaalse kruiden en wat peper en zout. Laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen.

  • Snij de mozzarella in plakken.

  • Neem een ovenschaal en verdeel wat van de saus over de bodem van de schaal. Leg hierop de courgette linten.

  • Verdeel een paar plakjes mozzarella over de courgette en verdeel daarover weer een laagje saus.

  • Herhaal deze stappen totdat de saus op is. Eindig met een laag courgette met daarop een paar plakken mozzarella en de geraspte kaas.

  • Bak de courgette lasagne in ongeveer 20 minuten af op 180 graden.

  • Laat de courgette lasagne iets afkoelen voor je hem serveert.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #projectnewme.


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?




41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page