top of page

Couscoussalade met gegrilde kip

Bijgewerkt op: 14 apr. 2022

Zet in 3 stappen deze heerlijke Couscoussalade met gegrilde kip op tafel.





20 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen 532 kcal/pp


Ingrediënten

275 g couscous

3 limoenen

1 rode ui

15 g platte peterselie

500 g snoeptomaatjes

1 teen knoflook

390 g kipfilet

2 el olijfolie

4 el olijfolie extra vierge

8 cocktailprikkers

1 grilpan

1 rasp


Bereidingswijze


  • Strooi de couscous in een schaal. Schenk er 500 ml heet water op en zet apart om te wellen.

  • Snijd de kipfilets horizontaal in, maar niet door. Klap ze als een boek open.

  • Boen de limoenen onder stromend water schoon. Snijd 2 limoenen in plakjes.

  • Verdeel de plakjes limoen over de kipfilets, klap ze weer dicht en steek vast met een cocktailprikker.

  • Bestrijk de kipfilet met 2 el olie en bestrooi met peper en een beetje zout.

  • Verhit de grillpan. Gril de kipfilets in 20 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig.

  • Snipper intussen de ui. Hak de peterselie fijn en halveer de tomaatjes.

  • Roer de couscous met een vork los.

  • Pers de knoflook erboven.

  • Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous.

  • Halveer de limoen en pers ook de helften boven de salade.

  • Voeg de laatste 4 el olie toe en schep de salade goed om.

  • Breng op smaak met peper.

  • Schep de ui, tomaatjes en peterselie door de couscous

  • Schep de couscous op 4 borden en verdeel de limoenkip erover.


Ready to eat!!



Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?




Bron: Jumbo

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page