Verschil tussen hummus en Falafel:
Hummus is gepureerde kikkererwten, gegeten als dip. Falafel is gemalen kikkererwten, tot balletjes gevormd en gebakken. Beide kunnen van andere bonen worden gemaakt, maar kikkererwten zijn de meest voorkomende maar wij hebben een falafelvariatie met doperwten.
Falafel is een van onze favoriete maaltijden voor doordeweeks! Dit recept lijkt ingewikkeld, maar staat binnen twintig minuutjes op tafel. De frisse yoghurt-muntdip maakt het gerecht helemaal af.
Ingredienten voor 12 stuks
250 g diepvriesdoperwten
handvol (elk) koriander, munt, peterselie
2 tenen knoflook, geperst
1 tl gemalen komijn
4 lente-uitjes, in ringen
4 el broodkruim
zonnebloemolie
250 ml plantaardige yoghurtvariatie (bijv. Alpro Mild&Creamy)
2-3 extra takjes munt, blaadjes gehakt
Bereidingswijze:
Blancheer de erwten in kokend water. Giet af en spoel met koud water.
Hak de kruiden en doe ze bij de erwten met de helft van de knoflook, komijn, lente-uitjes en het kruim.
Maal tot een pasta.
Voeg zout en peper toe en vorm er burgers van.
Verhit olie in een pan en bak de burgers rondom goudbruin. Laat uitlekken.
Meng de plantaardige yoghurtvariatie, knoflook, extra munt, zout en peper.
Geef de saus bij de falafels.
Eet smakelijk!
Bron: FoodandFriends
Comments