top of page

Frisse aardbeien kwarktaart

Deze mooie taart is friszuur van smaak. Een verantwoorde lekkernij zonder zelf toegevoegde suikers en slagroom. En laat hij er nu uitzien als een ‘echte’ kwarktaart.


De combinatie van de frisse kwark met de krokante biscuitbodem is perfect!
Benodigdheden (één taart/ 12 punten)

6 blaadjes gelatine

500 gr aardbeien

15 gr honing

500 gr (milde) magere kwark

90 gr roomboter

200 gr biscuits

1 perssinaasappel (of 60 à 70 ml sinaasappelsap)


Bereidingswijze:

Bereidingstijd: 25 minuten + 10 minuten in de koelkast + 2 uur opstijven


 • Leg de blaadjes gelatine in koud water om te weken. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.

 • Maak de aardbeien schoon. Pureer ze met een staafmixer. Houd ongeveer 5 à 6 kleine aardbeien achter om straks de taart mee te versieren.

 • Roer de gepureerde aardbeien samen met de honing door de kwark. Laat het mengsel op het aanrecht staan, zodat het mengsel iets opwarmt.

 • Smelt de boter in een steelpan en vermaal de bischuit in een keukenmachine (of gebruik een blender).

 • Voeg de verkruimelde biscuits bij de gesmolten boter en roer dit tot een gelijkmatige massa. Stort het mengsel op de bodem van de springvorm en verdeel het gelijkmatig met de bolle kant van een eetlepel. Zet de springvorm minimaal 10 minuten in de koelkast.

 • Pers de sinaasappel. Zorg dat je minimaal 60 à 70 milliliter sap hebt. Zo niet? Vul het dan aan met een scheutje water.

 • Verwarm het sap op laag vuur. Zorg dat het niet gaat koken. Als het goed warm is (het hoeft niet loeiheet te zijn), knijp je de gelatineblaadjes uit en voeg je ze één voor één toe. Blijf tussendoor voortdurend roeren. Als alle blaadjes zijn toegevoegd zet je het vuur zo laag mogelijk (of zet het uit als het anders gaat koken) en blijf je roeren totdat het gelatinemengsel iets is afgekoeld, maar nog niet geleiachtig wordt.

 • Voeg eerst een paar druppels van het gelatinemengsel bij de kwark en roer meteen door. Controleer goed of er geen klontjes ontstaan, doordat de gelatine snel stolt. Het temperatuur verschil tussen het gelatinemengsel en de kwark is dan nog te groot.

 • Voeg het gelatinemengsel scheutje voor scheutje toe en roer de kwark tussendoor steeds goed door.

 • Als je het gelatinemengsel volledig door de kwark hebt geroerd, stort je het mengsel op de biscuitbodem. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

 • Versier de taart met aardbeien en eventueel met een blaadje munt.


Tips en tricks

Ben je een echte zoetekauw? Je mag er ook voor kiezen om aardbeienkwark te gebruiken in dit recept. De taart bevat dan iets meer calorieën, maar dan is het waarschijnlijk wel meer ‘naar jouw bekkie’.

Pureer niet alle aardbeien. Snijd er ook een paar in stukjes of plakjes. Roer die dan door de kwark voor wat extra ‘bite’.


De truc met gelatine is dat je genoeg vocht gebruikt (minimaal 60 milliliter, maar liever iets meer) en de blaadjes al roerend goed laat oplossen. Vervolgens moet je erop letten dan je het gelatinemengsel niet te warm bij de (veel koudere) kwark voegt, want dan stolt het meteen en krijg je taaie stukjes gelatine in je taart. Als je er even rekening mee houdt is het trouwens niet zo ingewikkeld als het nu misschien lijkt :-)


Voedingswaarde (per punt)

Kcal: 177

Eiwit: 6 gram

Koolhydraten: 20 gram

Vet: 8 gram

Vezels: 2 gram


Eet smakelijk!Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?
52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page