top of page

Gevulde kipfilet

Geniet jij ook van een satéschnitzel, kip cordon blue of varkenshaas met brie en spek? En maak jij graag wat extra werk van je vleesje bij je AVG’tje? Dan wordt je vast blij van dit recept. Je tovert je simpele kipfilet namelijk om tot een restaurantwaardig stukje vlees gevuld met verse groenten.


ree

Ingrediënten

2 personen

200 gr kipfilet

0,5 ui

1 teentje knoflook

0,5 paprika

1 gr paprikapoeder

20 gr zuivelspread


Bereidingswijze:


  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Snijd de kipfilets doormidden en leg de kipfilets op een stuk huishoudfolie.

  • Hoe platter de kipfilets zijn hoe beter. Daarom gaan we ze platslaan. Bedek de kipfilets met nog een stuk huishoudfolie en sla ze voorzichtig plat met bijvoorbeeld een koekenpan.

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan.

  • Snijd de paprika in kleine blokjes en bak even mee.

  • Maak de vulling op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

  • Roer de zuivelspread erdoorheen en verdeel de vulling over de kipfilets.

  • Rol de kipfilets op en zet vast met een prikker.

  • Leg de kipfilets in een ovenschaal en smeer in met wat olijfolie. Bestrooi met peper, zout en paprikapoeder.

  • Zet de gevulde kipfilets voor 20 à 25 minuten in de oven.


Tips en tricks


Snijd een kipfilet doormidden om te controleren of deze helemaal gaar is. Wanneer je in het bezit bent van een kernthermometer dan komt deze nu ook goed van pas. Is de kerntemperatuur 68 graden of hoger dan is de kipfilet gaar.

Er zijn verschillende soorten zuivelspread verkrijgbaar. Wij vinden zelf de variant met bieslook erg lekker, maar zijn erg benieuwd met welke variant jij deze gevulde kipfilets het liefst maakt.


Voedingswaardes

Per persoon

197 Kcal

24 gram eiwitten

4 gram koolhydraten

9 gram vet

3 gram vezels


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?



Opmerkingen


bottom of page