top of page

Drie gezonde herfst-snacks

Het is nog steeds herfst! We hebben een aantal ideeën voor een herfst-snack voor je op een rijtje gezet. Deze kunnen natuurlijk ook altijd gegeten worden in de winter (of zomer of lente :-))GEZONDE SNACKS VOOR IN DE HERFST

Als tussendoortje kiezen we elke dag ongeveer het zelfde, wij tenminste wel. Toch is het ook leuk om af en toe eens af te wisselen. En bij elk seizoen zijn er een bijvoorbeeld een aantal fruit soorten die bij dat jaargetijde erg goed passen. Seizoenfruit is vaak minder duur, net zo lekker en er zijn lekkere tussendoortjes mee te maken :)


SNACK-KOMMETJE MET NOOTJES

Sinaasappels en mandarijnen zijn voor ons echt herfst fruit en ze zijn ook nog eens super gezond. Prima fruit dus om te gebruiken bij een tussendoortje. Voor het snack-kommetje kun je een mandarijn of sinaasappel gebruiken en pel deze. Doe de partjes in een kommetje. Voeg hier een handje nootjes en rozijntjes aan toe. En klaar is je tussendoortje. Ook lekker om wat stukjes extra pure chocolade toe te voegen!


APPEL UIT DE OVEN

Wanneer het kouder word, is het ook fijn om wat warms te eten. Een ideale snack is dan een appeltje uit de oven! Snij een appel in stukjes en doe deze in een kleine ingevette ovenschaal. Voeg er een beetje kaneel aan toe en doe er eventueel een beetje honing overheen. Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in een voor verwamde oven. Ook lekker met rozijntjes of walnoten!


HERFSTSMOOTHIE

Smoothies drinken we vaak meer in de zomer, maar ook in de herfst kun je een lekkere smoothie maken. Naast sinaasappels en mandarijnen zijn appels en peren ook fruit dat we veel eten in de herfst. Vaak denken we er niet aan, maar ze kunnen ook goed gebruikt worden in een smoothie. Voor het recept van de herfstsmoothie, check hieronder het recept:


Ingrediënten:


100 ml yoghurt

50 ml water

1/2 banaan

1/2 appel

1 peer

1 kleine theelepel kaneel


Bereidingwijze:

  • Snij de banaan, appel en peer in stukjes (je hoeft het fruit niet te schillen).

  • Stop nu het fruit samen met de yoghurt, water en kaneel in een blender of mix het met een staafmixer.


Geniet ervan!


Geniet van deze lekkere herfst-snacks!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page