top of page

Knapperige kruidnoten

‘Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan.’ Hopelijk ligt die boot vol met cadeautjes. De kruidnootjes bakken we dit jaar zelf, zo geniet je des te langer. Eerst van de heerlijke geur die de keuken vult, daarna van het opeten na de intocht.



Dit heb je nodig (350 gram kruidnootjes)

125 gr roomboter

185 gr bloem

70 gr (donkere) basterdsuiker

10 gr koekkruiden

snuf zout

4 gr bakpoeder


Bereidingswijze:

Bereidingstijd: 30 minuten + 20 minuten oventijd


  • Verwarm de oven voor op 150 graden.

  • Meng de bloem met de suiker, koekkruiden een snuf zout en het bakpoeder en voeg bij de roomboter. Kneed tot een soepel deeg.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Duw ze iets in aan de bovenkant.

  • Bak de pepernoten in 15 à 20 minuten knapperig.


Tips en tricks

Je kunt een stevige bal vormen van het deeg en het een half uur in de koelkast leggen voordat je de balletjes gaat draaien. Het deeg is dan iets makkelijker te vormen.

Dit recept lukt ook met gewone suiker of witte basterdsuiker. De donkere basterdsuiker geeft een mooiere kleur aan de kruidnootjes.


Voedingswaarde (per portie à 40 gram)

Kcal: 232

Eiwit: 3 gram

Koolhydraten: 26 gram

Vet: 13 gram

Vezels: 2 gram


Eet smakelijk!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page