top of page

Mihoen Singapore

Mihoen Singapore is een wereldgerecht uit de Kantonese keuken. De combinatie van de dunne mihoen met de groente en de garnalen maken het tot een lichte maaltijd. Wij gebruiken trassi om de mihoen nog verder op smaak te brengen. Trassi is gemaakt van gefermenteerde garnalen en heeft een sterke geur, laat je hierdoor niet afschrikken tijdens het maken van dit recept. De smaak die het geeft aan je gerecht is namelijk heerlijk.



Ingrediënten:


2 personen

130 gr mihoen

100 gr champignons

1 paprika

1 ui

1 teentje knoflook

4 cm gember

100 gr taugé

0.5 rode peper

10 ml sesamolie

5 ml sojasaus

5 gr trassi (garnalenpasta)

200 gr garnalen


Bereidingswijze:


  • Week de mihoen 10 á 15 minuten in koud water en laat uitlekken.

  • Snijd de champignons in plakjes en de paprika in kleine stukjes.

  • Snipper de ui en hak de knoflook en gember fijn.

  • Was de taugé, verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper en snijd ‘m in kleine stukjes.

  • Verhit de sesamolie samen met de sojasaus in een wok en fruit de gember, ui en knoflook kort aan.

  • Voeg de trassi toe, bak kort mee en voeg ook de paprika, champignons, rode peper en garnalen toe. Bak 2 minuten op hoog vuur en voeg de mihoen toe.

  • Bak 5 minuten op middelhoog vuur.

  • Bak de taugé de laatste 2 minuten mee en schep alles een paar keer goed om.


Tips en tricks


  • Een gele paprika is qua kleur het mooiste bij dit gerecht. Maar een ander kleurtje mag natuurlijk ook.

  • De garnalen kun je eventueel ook in een aparte pan bereiden zodat je ze perfect kunt bakken. Als de mihoen bijna klaar is bak je de garnalen in een grill- of koekenpan op hoog vuur in een paar minuten gaar. Vervolgens roer je ze door de mihoen.


Voedingswaardes

Per persoon


433 Kcal

33 gram eiwitten

58 gram koolhydraten

7 gram vet

7 gram vezels


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?



Comments


bottom of page