top of page

Spring rolls met garnalen

Deze spring rolls met garnalen en mangosaus zijn lekker als tussendoortje, als lunch of als licht avondeten. Je maakt ze van rijstpapiervellen. Die week je heel kort in water en vult ze bijvoorbeeld met groenten, fruit, vlees, garnalen en/of dunne noedels. Wat jij lekker vindt eigenlijk. Wij bedachten deze lekker combinatie met grote garnalen, plakjes dungesneden frisse appel, julienne gesneden wortel, komkommer, munt en bosui. Probeer het zelf!Spring rolls maken

Wanneer de rijstvellen eenmaal nat zijn worden ze plakkerig, heel handig wanneer je het rijstvel wilt oprollen. Maar lastiger als het vast blijft plakken aan je snijplank of handen. De truc: maak de snijplank nat, bijvoorbeeld met een kwastje met water. Zorg ook dat je handen vochtig zijn. Dat werkt echt een stuk gemakkelijker. Om het rijstvel zacht te maken laat je hem een paar seconden in een diep bord of schaal met lauwwarm water (niet te warm, daarvan gaat het rijstpapier te veel kreuken, wanneer dat gebeurd voeg je nog wat koud water toe) zacht worden. Het is niet erg wanneer het rijstvel nog een klein beetje stijf voelt na het korte weken, het wordt vanzelf zachter omdat je de snijplank iets nat hebt gemaakt. Vul het rijstvel door in het midden aan de rand de ingrediënten te leggen, rol een paar slagen op, vouw de randen naar binnen en rol verder. Serveer er de lekkere mangosaus uit het recept bij. Leg ze niet op elkaar want dan ze plakken aan elkaar vast. Bewaar ze eventueel onder een vochtige schone theedoek voordat je ze serveert.


Ingrediënten

12 rijstpapiervellen

300 gr grote gekookte garnalen1 mango1 rode appel

50 gr julienne gesneden wortel

0,75 komkommer

2 bosuien

2 takjes munt

1 el sojasaus

1 el sesamzaadjes


Bereidingswijze:

  • Snijd de schil van de mango en hak het vruchtvlees grof. Doe in een hoge mengkom, voeg de sojasaus toe en pureer de mango tot een gladde dipsaus.

  • Was de komkommer en snijd in dunne plakjes.

  • Hak de bosuien in ringetjes.

  • Was de appel, halveer hem en snijd het klokhuis er uit. Snijd daarna in dunne plakjes.

  • Maak een snijplank vochtig. Het handigste is om de springrolls 1 voor 1 te maken.

  • Week hiervoor 1 rijstpapiervel heel kort in lauwwarm water zodat het zacht wordt, een paar seconden is al genoeg. Leg op de vochtige snijplank.

  • Leg de komkommerplakjes onderop het vel, daar bovenop de wortel, bosuiringetjes, plakjes appel, blaadje munt en 3 garnalen.

  • Vouw de zijkanten naar binnen en rol het rijstpapiervel op.

  • Maak zo 12 spring rolls.

  • Leg ze op een mooie schaal, bestrooi met sesamzaadjes en geef de mangodip erbij.


Eet smakelijk!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?


58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page