top of page

Garnalensalade


De salade van komkommer, bosui en koriander maak je af met garnalen. Heerlijk!






2 personen 0-15 minuten voorgerecht, lunch


Ingrediënten

3 takjes koriander

1 bosuitje

stukje komkommer

½ kleine citroen

½ eetlepel olijfolie

150 gram Hollandse of Noorse garnalen


Bereiding

Was de koriander en knip de blaadjes klein.

Was de bosui en snijd hem in smalle ringen.

Was het stuk komkommer en snijd het in dunne plakken.

Maak een sausje van het citroensap, de olie, de koriander en wat peper.

Leg op 2 borden plakjes komkommer en verdeel de garnalen er over.

Strooi de uienringetjes erover en druppel het sausje erop.


Ingrediënten over?

Garnalen:

Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4° C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.

Vries gekookte garnalen eventueel in. Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar.

Bewaar garnalen in blik of glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot).


Voedingswaarden per persoon

Energie 110 kcal

Vet 4 gram

Waarvan verzadigd vet 1 gram

Koolhydraten 2 gram

Waarvan suiker 2 gram

Vezels 1 gram

Eiwit 15 gram

Zout 1,8 gram

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page