Deze heerlijke visrolletjes zijn een ware traktatie.
4 personen 30+ minuten hoofdgerecht
Ingrediënten
1 venkelknol
2 rode uien
1 rode en 1 gele paprika
200 gram spinazie, snijbiet, winterpostelein of cavolo nero
1 sjalotje
3 eetlepels vloeibare margarine
200 gram doperwten, diepvries
4 stukjes visfilet à 100 gram
peper
125 gram gerookte zalm, langgesneden
tijm
2 blikken cannelli- of witte bonen (totaal gewicht ca. 500 gram)
8 takjes basilicum of munt
1 citroen of limoen
Bereiding
Maak de groente schoon.
Snijd de venkel in 8 dunne partjes, de uien in halve ringen en de paprika´s in flinke stukken.
Snijd eventueel de cavolo in repen.
Snijd het sjalotje in snippers.
Fruit het sjalotje zacht in 1 eetlepel margarine.
Voeg de doperwtjes toe met 100 ml water en stoof de doperwtjes 5 minuten.
Dep de stukjes visfilet droog met keukenpapier en bestrooi de vis met peper.
Snijd van de gerookte zalm 4 plakken. Houd een paar reepjes of stukjes zalm achter.
Wikkel ieder stukje visfilet in een plakje gerookte zalm.
Pureer de doperwten met een staafmixer fijn.
Roer de overgebleven zalm door de doperwten en maak de saus op smaak met tijm en wat peper.
Breng de doperwtjessaus aan de kook en leg de visrolletjes erin. Houd de saus tegen de kook aan en pocheer de vis in 20 minuten gaar.
Verwarm de rest van de margarine in een grote pan en fruit hierin de uienringen zacht.
Voeg de venkel toe en smoor 5 minuten mee.
Voeg de paprika toe en laat de groente in 10 minuten verder gaar worden.
Spoel de cannellibonen af en laat ze uitlekken.
Doe de cannellibonen en de spinazie bij de groente en warm het geheel goed door.
Was de kruiden en maak hiermee de groente op smaak.
Snijd de citroen in parten. Serveer de visrolletjes in de doperwtjessaus en de parten citroen bij de groente en bonen.
Voedingswaarden per persoon
Energie 425 kcal
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 30 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 40 gram
Zout 1,9 gram
Comments