top of page

Oud & Nieuw drankjes

Het geluid van knallende kurken is voor ons hét teken dat het nieuwe jaar is begonnen. Aangezien we niet vies zijn van een glaasje champagne, staan wij graag met ons lege champagneglas vooraan bij het inschenken. En bij de refill 😉Hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in een glaasje bubbels? En in de andere drankjes die rijkelijk vloeien tijdens Oud en Nieuw? Voor iedereen die zijn of haar inname van lege calorieën tijdens de jaarwisseling enigszins binnen de perken wil houden hebben we de handigste weetjes en tips over alcohol op een rijtje gezet.


BubbelsBier & wijnMixjes & cocktails

Veel mixjes en cocktails worden gemaakt met suikerrijke vruchtensapjes en frisdrank. Hierdoor zijn het echte caloriebommetjes. Wanneer je je calorie inname wil beperken, maar toch wil genieten van een mixje kan je het beste kiezen voor een sterke drank gemixt met caloriearme frisdrank zoals spa rood of cola light. Rum, wiskey en wodka zijn relatief gezien caloriearm en ideaal om een lekkere cocktail mee te mixen. Het worden niet voor niets slanke drankjes genoemd.
Alcohol en calorieën

Er zijn vier dingen die goed zijn om te weten wanneer je wilt afvallen en toch een lekker drankje wilt drinken tijdens Oud en Nieuw.


  1. Elke gram alcohol bevat 7 calorieën. Hoe hoger het alcoholpercentage is, des te meer calorieën bevat het drankje. Een glas wijn met 8,5% alcohol bevat daardoor dus minder calorieën dan een glas wijn met 15% alcohol. (Voor mogelijke uitzonderingen op deze hoofdregel, zie punt 2 ;))

  2. Naast alcohol, bevatten drankjes ook vocht en koolhydraten. Ook het aantal koolhydraten, dat zijn met name suikers in alcoholische drankjes, zijn van invloed op het aantal calorieën. Elke gram koolhydraten bevat namelijk 4 calorieën. Naast het alcoholpercentage zijn dus ook het aantal koolhydraten van invloed op de hoeveelheid calorieën in jouw glas bubbels, bier of wijntje.

  3. Wees matig met het gebruik van alcohol. Het levert namelijk niet alleen veel calorieën, maar zorgt er onbewust ook voor dat je meer zin krijgt in lekkers. Na een paar drankjes wordt het steeds verleidelijker om toch een (paar) bitterbal(len) te nemen. Hoe vetter de snack, hoe beter je denkt dat hij zal smaken.

  4. Gebruik alcoholische drankjes niet om je dorst te lessen. Neem daarvoor een glas water. Wissel een glas water eventueel af met je favoriete drankje en voorkom gemakkelijk je dat je de calorieën letterlijk naar binnen giet 😉


Wil jij het nieuwe jaar goed beginnen, kies dan bewust voor je favoriete Oud & Nieuw drankje en drink hem met mate. Dan weet je zeker dat je geniet van je drankje.Happy New Year!

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page