top of page

Pokebowl met kip

Ben jij dol op pokebowls? Dan moet je deze pokebowl met kip eens proberen. En niet zomaar kip. Nee wij maken een pokebowl kip teriyaki. Een heerlijke homemade saus op basis van sojasaus, gember en knoflook. Dit geeft de pokebowl met kip extra veel smaak. Zelf een pokebowl maken is heel eenvoudig. Als je alle ingrediënten in huis hebt is het een kwestie van snijden, rijst koken en alles in een kom doen. In dit pokebowl recept gaat ook nog avocado, mango (voor een tropisch tintje), rode kool en edamame. Binnen een half uur zet je deze pokebowl met kip op tafel. Liever vega? Laat de kip dan achterwege. Of heb je meer zin in vis? Probeer dan deze pokebowl met zalm eens.





Ingrediënten (voor 4 personen)


300 gr kip

250 gr sushi rijst

2 el sushi azijn (gezoete versie)

1 mango

2 avocado's

Kwart rode kool

8 st snack komkommer1

50 gr edamame

3 el Teriyaki sausverse koriander (optioneel)


Bereidingswijze:


  • Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meng 3 eetlepels sushi azijn door de rijst. Verdeel het over 4 kommen en laat het afkoelen.

  • Bestrijk de kipfilets met de Teriyakisaus. Grill ze rondom gaar. Snijd in repen.

  • Snijd de komkommers in plakjes en de rode kool in repen. Meng de rode kool met 2 eetlepels sushi azijn.

  • Snijd de mango in stukjes en halveer de avocado’s.

  • Verdeel de kip over de rijst. Leg de rode kool ernaast. Verdeel de edamame, komkommer, mango en avocado over de pokebowls.

  • Garneer eventueel met verse koriander.



37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page