top of page

Stamppot rode biet met pittige vleesreepjes

Een kleurrijke stamppot die vliegensvlug op tafel staat.



Ingrediënten (2 personen)

600 gram aardappelen

500 gram rode bieten (gekookt)

1 kleine ui

1 appel

3 kruidnagels

1 laurierblad

150 gram varkensvleesreepjes of nasivlees

2 eetlepels vloeibare margarine

1 theelepel (gerookt) paprikapoeder

mespunt chilipoeder

100 ml halfvolle melk

azijn


Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.

  • Maak de bieten schoon en snijd ze in blokjes.

  • Pel de ui en snijd klein.

  • Schil de appel en snijd in blokjes.

  • Verwarm de bieten in een bodempje water met de ui, appelblokjes, kruidnagels en het laurierblad.

  • Bak het vlees in de hete margarine met het paprikapoeder en het chilipoeder in 5 minuten gaar en lichtbruin.

  • Breng de melk aan de kook.

  • Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn.

  • Meng er de bieten door en maak er met hete melk een smeuïge stamppot van.

  • Breng de stamppot op smaak met een beetje azijn en serveer met de vleesreepjes erop.


Voedingswaarden per persoon

Energie 525 kcal

Vet 12 gram

Waarvan verzadigd vet 2 gram

Koolhydraten 70 gram

Waarvan suikers 21 gram

Vezels 13 gram

Eiwit 27 gram


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page