top of page

3 symptomen die aantonen dat je te weinig koolhydraten eet

Pas maar op met al die diëten.

Ken je het principe van een ketogeen dieet? Dat is een dieet waarbij je veel vetten, een beetje eiwitten en heel weinig koolhydraten eet om op die manier vetten sneller om te kunnen zetten in energie. Hierdoor zou je sneller vet verliezen, daardoor slanker worden en meer spierdefinitie ontwikkelen. Zeker als je het dieet combineert met krachttraining. Maar juich niet te vroeg, want het blijft een dieet. Het eten van te weinig koolhydraten kan namelijk zo zijn negatieve gezondheidseffecten hebben.


Zo weet je of je te weinig koolhydraten eet:


1. Je bent oververmoeid

Heb je regelmatig last van oververmoeidheid als je net bent wezen sporten, zelfs al was het maar een 'rustige' workout? Dan zou het kunnen dat je niet genoeg 'brandstof' hebt om je motor op gang te houden. Als je gaat sporten, heb je nu eenmaal energie nodig, of je nu een intensieve workout gaat doen of een rustige yogasessie op de planning hebt staan.


De oplossing is simpel: zorg dat je een uur voor het sporten nog een koolhydraatrijke snack naar binnen werkt, zoals een appel of een banaan. Ze bevatten beiden ongeveer 25 gram koolhydraten, precies genoeg om je door je workout heen te slepen.


2. Je hebt last van hoofdpijn

Als je lichaam vet gaat verbranden om energie op te wekken, komen er moleculen, genaamd ketonen, vrij. Deze ketonen plas je uit na je workout, net als natrium. Hierdoor kun je last krijgen van uitdroging en flinke hoofdpijn.


Om dit te voorkomen kun je het beste gedurende de dag wat extra water drinken. Ook helpt het om vlak voor je workout een tomatensapje drinken waar natrium en kalium in zitten. Die hoofdpijn zal snel verdwijnen!


3. Je wordt snel verkouden

Niet alleen heb je koolhydraten nodig om je energielevel op peil te houden, ook helpen ze bij het produceren van antilichamen. En laten die antilichamen er nu net voor zorgen dat je minder snel ziek wordt...


Dus: als je te weinig koolhydraten binnenkrijgt (de meeste mensen hebben minstens 100 gram per dag nodig) is de kans groter dat je weerstand lager wordt en je sneller verkouden wordt. Meer koolhydraten eten, maar toch een gezond dieet behouden? Kies dan voor de zoete aardappel: lekker en onwijs voedzaam!Lees ook onze blog over teveel koolhydraten.


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page