top of page

13 x Tosti, maar dan anders

Warm, makkelijk en kaasslierten die een waslijn vormen tussen tostihelft één en tostihelft twee. Wat wil je nog meer? Nou, deze dertien tosti’s die net iets anders zijn dus.


De tostibasics kent een ieder. Men neme kaas. Men neme ham. Stop dit tussen twee bammen en hup, onder de grill. Maar volgens ons kan het ook anders. En dan wel met deze dertien maffe tosti’s.






1. Aziatische tosti

Bak garnalen en champignons in een koekenpan. Beleg het brood met gebakken garnalen, bosui en champignons. Sprenkel er wat zoete chilisaus over en leg op de grill.


2. Marshmallow

Leg twee grote marshmallows tussen twee sneetjes wit brood. Voeg eventueel nog wat chocopasta toe.


3. Aardbei-hüttenkäse

Snijd vier aardbeitjes door midden. Beleg een snee brood met hüttenkäse en verdeel de aardbeien over de kaas. Voeg ook nog twee blaadjes basilicum toe en je bent good to go.


4. Barbecuetosti

Voor deze tosti heb je gekaramelliseerde uitjes nodig, scherpe cheddar en stukjes biefstuk. Maak het af met barbecuesaus en sriracha.


5. Framboos-mascarpone

Zoet! Beleg je brood met mascarponekaas. Knijp een limoen uit en sprenkel over de frambozen. Verdeel de frambozen over de mascarponekaas.


6. Makreeltosti

Smeer wat geraspte mierikswortel op een boterham. Snijd gekookte rode bieten in plakjes en verdeel over het brood. Verdeel wat gerookte makreel over de sneetjes.


7. Geitenkaas en stoofpeertjes

Smeer zachte geitenkaas op een snee brood. Laat wat stoofpeertjes (uit een potje) uitlekken en snijd in plakjes. Leg de stoofpeertjes op de geitenkaas. Bak (vegan) bacon krokant en verdeel over het brood. Strooi er wat geroosterde pijnboompitten over en leg er eventueel nog veldsla of spinazie op.


8. Wentelteefje

Geïnspireerd op het wentelteefje: beleg een snee wit brood rijkelijk met roomboter en doe hier suiker en kaneel op.


9. Pindakaas en banaan

Sneetje brood, laag pindakaas, plakjes banaan. Onder de grill. En klaar. Beste combinatie ooit. Althans, voor heuse pindakaasfanatici.


10. Caprese

Men neme een boterham. Verdeel mozzarella, plakken tomaat en basilicum of pesto over de boterham. Bedek met boterham nummer twee. Grillen maar!


11. Tuna melt

Op een boterham leg je een plak kaas. Daarover verdeel je een eetlepel tonijn uit blik, dungesneden rode uit en kappertjes. Die dek je af met een plak kaas en een boterham.


12. Kip- avocado

Op een (bruine) boterham leg je twee plakken kipfilet. De avocado prak je met een vork en smeer je over de kipfilet. Boterham twee mag bovenop. Serveer met pittige srirachamayonaise. Die maak je door een eetlepel mayonaise te mengen met een halve eetlepen sriracha of een andere chilisaus.


13. Alles erop

De tosti der tosti's! Smeer een boterham in met ketchup. Leg daarop kipfilet, ham, salami, kaas en jalapeno. Verdeel hierover mayonaise. Serveer met een mix van mayonaise, ketchup en sriracha.


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?








55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page