Een makkelijk recept voor een heerlijke omelet.
4 personen 15-30 minuten hoofdgerecht, lunch
Ingrediënten
ijsbergsla
250 gram kerstomaatjes
azijn
1 theelepel mosterd
1 eetlepel olijfolie
6 sprietjes bieslook
3 takjes peterselie
4 takjes selderij
3 eieren
2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
2 eetlepels vloeibare margarine
4 volkoren boterhammen
Bereiding
Maak de groente schoon. Snijd de sla in repen en halveer de tomaatjes.
Klop een dressing van de wat azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de olijfolie.
Meng vlak voor het eten de dressing door de salade.
Was de kruiden en knip ze klein.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
Klop de eidooiers met wat peper glad.
Spatel het eiwit, de kruiden en de geraspte kaas door de dooiers.
Verwarm wat margarine in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en giet de helft van het eimengsel er in.
Bak met een deksel op de pan de omelet aan de onderkant goudbruin en aan de bovenkant droog. Bak op dezelfde wijze nog een omelet.
Snijd de omelet in punten, geef er volkorenbrood en de salade bij.
Voedingswaarden per persoon
Energie 240 kcal
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 15 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 4 gram
Eiwit 10 gram
Zout 0,7 gram
Comentários