Luchtige kruidenomelet met salade en brood

Een makkelijk recept voor een heerlijke omelet.


4 personen 15-30 minuten hoofdgerecht, lunch


Ingrediënten

  • ijsbergsla

  • 250 gram kerstomaatjes

  • azijn

  • 1 theelepel mosterd

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 6 sprietjes bieslook

  • 3 takjes peterselie

  • 4 takjes selderij

  • 3 eieren

  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

  • 2 eetlepels vloeibare margarine

  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  • Maak de groente schoon. Snijd de sla in repen en halveer de tomaatjes.

  • Klop een dressing van de wat azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de olijfolie.

  • Meng vlak voor het eten de dressing door de salade.

  • Was de kruiden en knip ze klein.

  • Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.

  • Klop de eidooiers met wat peper glad.

  • Spatel het eiwit, de kruiden en de geraspte kaas door de dooiers.

  • Verwarm wat margarine in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en giet de helft van het eimengsel er in.

  • Bak met een deksel op de pan de omelet aan de onderkant goudbruin en aan de bovenkant droog. Bak op dezelfde wijze nog een omelet.

  • Snijd de omelet in punten, geef er volkorenbrood en de salade bij.


Voedingswaarden per persoon


Energie 240 kcal

Vet 15 gram

Waarvan verzadigd vet 3 gram

Koolhydraten 15 gram

Waarvan suikers 4 gram

Vezels 4 gram

Eiwit 10 gram

Zout 0,7 gram




  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube