top of page

Wereld Cocktaildag

What’s new? Alle trends op cocktail gebied zijn in een versneld tempo populair geworden. Ben jij benieuwd om welke trends je deze maanden niet heen kan? Lees dan snel verder! Pas wel op! Je kunt hier zomaar dorstig van worden.

#1 Zijn we bewuste drinkers geworden?

Of we nu afgelopen jaar veel gedronken hebben of juist helemaal niets. We zijn ons over het algemeen bewuster geworden van onze gezondheid. Nu zijn we steeds een beetje meer bezig met het opbouwen van een heatlhy lifestyle! En daar hoort ook een ander dankgebruik bij. Op deze manier zijn alcoholvrije dranken steeds populairder geworden. We zien daarom steeds vaker alcoholvrije cocktails voorbij komen. En dat hoeft echt niet altijd minder goed te smaken.


#2 Easy cocktail

Stiekem zijn we afgelopen jaren toch ook wel een beetje lui geworden. Zeg nu zelf, ben jij je joggings broek niet ook steeds vaker gaan dragen? We gaan steeds vaker voor gemak! En dat is ook terug te zien in de cocktail-trends. We gaan voor makkelijke en kant-en-klare cocktails. Deze RTD (ofwel Ready To Drink’s) zijn vooral terug te vinden in kleine flesjes en blikjes en heb je in allerlei varianten. In kort kun je ze in drie verschillende categorieën opdelen. Wat is jouw favoriet? :


  • Bruisende mixen: Steeds meer verbeterde, frisse en toegankelijke mixen zijn terug te vinden in de schappen. Vaak bestaat deze mix uit een lekkere likeur of spirit met een bruisend frisje of sodawater. Jummie!

  • ‘Boozy’ cocktails: Deze klassiekers bestaan uit een combinatie van alcoholhoudende dranken en enige verwatering, met een alcoholpercentage van 20 tot 35%. Zo vind je deze cocktails terug in de schappen als de old fashioned (rum, suiker, bitters) of de negroni (gin, rode vermout, aperitief bitter).

  • Sour-cocktails, tiki-drinks en cocktails met fruitsappen. Heerlijke drankes voor op de zomerdag!


#3 Let’s go vegan!

Of je nu een 'healthgoeroe' bent geworden of je bent gewoon niet zo’n fan van vlees en dierlijke producten? Er zijn steeds meer mensen vegan gaan leven. Gelukkig hoeven we daar onze cocktail niet voor te laten. Er zijn namelijk genoeg heerlijke cocktails beschikbaar die vrij zijn van dierlijke producten. Wat dacht je van een Mojito, een Daiquiri of een Margaritha? Ook zijn er tegenwoordig echt genoeg vegan varianten te vinden van bijvoorbeeld Prosecco. Zo kun je dus ook op een vegan manier genieten van een zelfgemaakte Scroppino!


#4 Espresso Martini een echte must

Espresso en wodka in een cocktail: wat wil je nog meer? Het is eigenlijk als een kopje koffie met melk en suiker. Alleen vervang je de melk door een koffielikeur en de suiker door wodka. Even schudden maar en je nachtelijke kopje koffie is gezet. We raden een Espresso Martini niet aan in de ochtend, maar wel na een zware maaltijd. Afgelopen periode heeft dit drankje een echt comeback gemaakt. De Espresso Martini is bitter, zoet, dronken, bruisend van cafeïne en echt de moeite waard!

#5 Een cocktail met sociale connecties

Het verlangen om weer de deur uit te gaan en te ontdekken is groter dan ooit. Dat betekent dat onderontwikkelde merken en drankjes nu extra kans krijgen om ontdekt te worden!

Afgelopen jaar maakte we vaker cocktails thuis en hebben we zelf steeds meer geleerd over hoe we iets specials kunnen maken van drankjes.

Al die thuismixologie heeft gezorgd voor een goed opgeleide drinker, maar iemand die het sociale aspect van de bar mist. En daar komt nu verandering in. Zo zijn we dus weer volop aan het genieten van het leven!Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page