top of page

Aardappel-bloemkoolcurry met bief

Een oosterse variant op gekookte aardappelen. In plaats van de bieflap zijn ook kikkererwten lekker door de curry voor een vega-variant.



2 personen 15-30 minuten hoofdgerecht


Ingrediënten

15 g gember

1 teentje knoflook

500 gram aardappelen

500 gram bloemkool

3 eetlepels olie

½ theelepel komijnzaad

1 theelepel gemalen koriander of mosterdzaad

1 theelepel chilipoeder of vlokken

1 theelepel kurkuma (geelwortel, koenjit)

¼ groentebouillontablet met minder zout

2 tomaten

150 gram bieflap

peper

6 takjes koriander

75 ml halfvolle yoghurt


Bereidingswijze:

  • Schil het stukje gember en rasp het.

  • Pel de knoflook en snijd het klein.

  • Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.

  • Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes.

  • Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de knoflook, de gember, het komijnzaad, de koriander, het chilipoeder en de kurkuma tot het gaat geuren.

  • Voeg de blokjes aardappel en de bloemkool toe met wat water en het stukje bouillontablet.

  • Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten zacht koken.

  • Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Kook de tomaten nog een paar minuten met het mengsel mee.

  • Snijd de bieflap in dunne plakjes en bestrooi ze met wat peper.

  • Bak de biefplakjes in de rest van de olie snel bruin.

  • Was de koriander en knip het klein. Roer van het vuur af de koriander door de curry.

  • Serveer het vlees en een schepje yoghurt bij de curry.


Voedingswaarden per persoon

Energie 460 kcal

Vet 15 gram

Waarvan verzadigd vet 4 gram

Koolhydraten 50 gram

Waarvan suikers 6 gram

Vezels 10 gram

Eiwit 25 gram

Zout 0,3 gram


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?


Bron: Voedingscentrum


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page