top of page

Bloemkool met tahin en brood

Bloemkool saai? Probeer deze spannende variant van gekookte bloemkool.



2 personen 15-30 minuten hoofdgerecht


Ingrediënten

400 gram bloemkool

2 tomaten

5 takjes peterselie

1 citroen

3 eetlepels olijfolie

30 gram pijnboompitten

1 eetlepel tahin zonder zout

200 gram bruin Turks brood of bruin stokbrood


Bereiding

  • Maak de bloemkool schoon. Verdeel in roosjes en snijd de stelen in stukjes.

  • Was de tomaten en snijd ze klein.

  • Was de peterselie en knip het klein.

  • Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.

  • Maak van de tomaten met de peterselie, de helft van de olijfolie, wat citroensap en peper een dipsausje.

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.

  • Verwarm de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de bloemkool lichtbruin. Laat de bloemkool onder af en toe omscheppen in 5 minuten gaar worden.

  • Verdun de tahin met citroensap en wat water tot sausdikte en voeg de geraspte citroenschil toe.

  • Schep het tahinsausje door de bloemkool en strooi de pijnboompitten erover.

  • Snijd het brood in punten en geef dit met de tomatendip bij de bloemkool.


Ingrediënten over?

Pijnboompitten:

Bewaar noten op een koele, donkere en droge plek in een afgesloten bakje. Ze zijn dan nog ongeveer 3 maanden goed.


Voedingswaarden per persoon

Energie 580 kcal

Vet 30 gram

Waarvan verzadigd vet 4 gram

Koolhydraten 50 gram

Waarvan suikers 8 gram

Vezels 10 gram

Eiwit 20 gram

Zout 1,1 gram



Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page