top of page

Bloemkool met tahin en brood

Bloemkool saai? Probeer deze spannende variant van gekookte bloemkool.



2 personen 15-30 minuten hoofdgerecht


Ingrediënten

400 gram bloemkool

2 tomaten

5 takjes peterselie

1 citroen

3 eetlepels olijfolie

30 gram pijnboompitten

1 eetlepel tahin zonder zout

200 gram bruin Turks brood of bruin stokbrood


Bereiding

  • Maak de bloemkool schoon. Verdeel in roosjes en snijd de stelen in stukjes.

  • Was de tomaten en snijd ze klein.

  • Was de peterselie en knip het klein.

  • Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.

  • Maak van de tomaten met de peterselie, de helft van de olijfolie, wat citroensap en peper een dipsausje.

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.

  • Verwarm de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de bloemkool lichtbruin. Laat de bloemkool onder af en toe omscheppen in 5 minuten gaar worden.

  • Verdun de tahin met citroensap en wat water tot sausdikte en voeg de geraspte citroenschil toe.

  • Schep het tahinsausje door de bloemkool en strooi de pijnboompitten erover.

  • Snijd het brood in punten en geef dit met de tomatendip bij de bloemkool.


Ingrediënten over?

Pijnboompitten:

Bewaar noten op een koele, donkere en droge plek in een afgesloten bakje. Ze zijn dan nog ongeveer 3 maanden goed.


Voedingswaarden per persoon

Energie 580 kcal

Vet 30 gram

Waarvan verzadigd vet 4 gram

Koolhydraten 50 gram

Waarvan suikers 8 gram

Vezels 10 gram

Eiwit 20 gram

Zout 1,1 gram



Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?


Comments


bottom of page