top of page

Italiaanse broccolisoep

Bijgewerkt op: 21 aug. 2021

Of kies voor de bloemkoolvariant!





Dit recept is voor 4 personen

600 g broccoli, in roosjes

1 grote ui, gesnipperd

2 groentebouillontabletten

250 g verse ravioli, gevuld met spinazie (vers)

8 el kookroom light

6 el geraspte Parmezaanse kaas

4 el olijfolie


Keukenspullen

Staafmixer of blender

Soeppan


Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie (kcal): 421

Eiwit (g): 18

Vet (g): 25

Verzadigd vet (g): 7

Koolhydraten (g): 31


  • Verhit in een diepe pan de olie en bak de ui.

  • Doe er ¾ van de broccoliroosjes bij en houd de rest apart.

  • Voeg 1250 ml water toe en verkruimel de bouillonblokjes boven het geheel.

  • Breng de soep aan de kook en laat ca. 12 minuten koken.

  • Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.

  • Voeg de overgebleven broccoliroosjes toe.

  • Voeg ook de ravioli toe aan de soep.

  • Laat circa twee minuten warm worden.

  • Roer de kookroom door de soep en verwarm het geheel.

  • Breng op smaak met peper.

  • Doe de soep in een kom en strooi er, vlak voor het eten, een beetje kaas over.

Lekker met knapperige ciabatta of foccacia.


TIP: De soep kan ook gemaakt worden met bloemkool. Kies dan een andere raviolisoort (bijv. met pesto) en voeg wat fijne kruiden toe als peterselie of basilicum.



Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie (kcal): 421

Eiwit (g): 18

Vet (g): 25

Verzadigd vet (g): 7

Koolhydraten (g): 31




51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page