Of kies voor de bloemkoolvariant!
Dit recept is voor 4 personen
600 g broccoli, in roosjes
1 grote ui, gesnipperd
2 groentebouillontabletten
250 g verse ravioli, gevuld met spinazie (vers)
8 el kookroom light
6 el geraspte Parmezaanse kaas
4 el olijfolie
Keukenspullen
Staafmixer of blender
Soeppan
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 421
Eiwit (g): 18
Vet (g): 25
Verzadigd vet (g): 7
Koolhydraten (g): 31
Verhit in een diepe pan de olie en bak de ui.
Doe er ¾ van de broccoliroosjes bij en houd de rest apart.
Voeg 1250 ml water toe en verkruimel de bouillonblokjes boven het geheel.
Breng de soep aan de kook en laat ca. 12 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
Voeg de overgebleven broccoliroosjes toe.
Voeg ook de ravioli toe aan de soep.
Laat circa twee minuten warm worden.
Roer de kookroom door de soep en verwarm het geheel.
Breng op smaak met peper.
Doe de soep in een kom en strooi er, vlak voor het eten, een beetje kaas over.
Lekker met knapperige ciabatta of foccacia.
TIP: De soep kan ook gemaakt worden met bloemkool. Kies dan een andere raviolisoort (bijv. met pesto) en voeg wat fijne kruiden toe als peterselie of basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie (kcal): 421
Eiwit (g): 18
Vet (g): 25
Verzadigd vet (g): 7
Koolhydraten (g): 31
Comments