top of page

Thaise gele curry met bloemkool en spinazie

Deze vegan curry is perfect voor een dagje zonder vlees.


25 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

386 kcal/pp





Ingrediënten


1 bloemkool

4 el zonnebloemolie

2 el gele currypasta (Koh Thai)

400 ml kokosmelk (1 blik)

300 g kikkererwten uit blik

400 g gewassen spinazie

400 g Veggie Chef naturel tempeh

1 keukenpapier


Bereidingswijze


Zet in 3 stappen deze heerlijke Thaise gele curry met bloemkool en spinazie op tafel.


  • Kook de bloemkoolroosjes in een pan met ruim kokend water in ca. 4 min. beetgaar. Giet ze af en houd apart.

  • Verhit intussen 3 el olie in een wok of hapjespan en fruit de currypasta 3 min. zachtjes aan.

  • Zet het vuur hoger, voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.

  • Voeg de bloemkoolroosjes en de kikkererwten toe.

  • Voeg de spinazie in porties toe. Schep regelmatig om tot de spinazie is geslonken.

  • Verhit intussen in een kleine koekenpan de rest van de olie en bak in ca. 3 min. de tempehblokjes krokant.

  • Voeg de tempeh toe aan de curry en serveer direct.


Tip! Snijd de rest van de tempeh in blokjes en vries ze in of voeg de blokjes toe aan een roerbakgerecht of curry.


Voedingswaarde per portie


Voedingswaarde per portie

Energie 386 kcal

Koolhydraten 18 g

Eiwitten 23 g

Vet 22 g



Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?




Bron: Jumbo

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page