Pindastoofpotje met pompoen & kikkererwten

Geserveerd met zelfgemaakte chapati (of als dit teveel werk is ;-) voldoet rijst uiteraard ook!)





Een leven zonder pindakaas? Het zou kunnen, maar wij zouden het veel te saai vinden. Want pindakaas is zoveel meer dan alleen maar broodbeleg of de basis voor je pindasaus. Vandaag is pindakaas de absolute highlight in ons pindastoofpotje met seizoensgebonden herfstgroenten. En om ook het laatste beetje pindasaus met gemak uit het stoofpotje te krijgen, serveren we er zelfgemaakte, eiwitrijke chapati bij.


Benodigdheden: (4 personen)


Voor het stoofpotje:

1 ui

1 chilipeper

500g boterpompoen

1 tl kokosolie

1 teentje knoflook

3cm gember

1 el gistvlokken

0,5 tl korianderzaad

0.5 tl kaneel

0,5 tl Spaanse peper, gemalen

1 el pindakaas

265 g kikkererwten

600 ml groentebouillon

700g spinazie

60ml sinasappelsap

3 el citroensap

1 tl sojasaus

1 tl zout


Voor de chapati's:


160 g volkorenmeel

40 g neutrale proteine poeder

35 ml kokosolie, vloeibaar

120ml water, kokend

1 tl knoflookpoeder

een snufje zout

optionele toppings: verse koriander, geroosterde pinda's, chilipeper


Bereiding:

  • Snipper de ui en snijd de chilipeper in fijne ringen.

  • Verwijder de pit van de pompoen en snijd het vruchtvlees in hapklare stukken.

  • Hak de knoflook en gember fijn.

  • Verhit de kokosolie in een hete pan en voeg de gesneden groenten toe.

  • Doe de gistvlokken erbij.

  • Prak de korianderzaadjes fijn en voeg ze samen met de overige kruiden toe aan de pan. Goed mengen.

  • Voeg nu de pindakaas toe aan de pan.

  • Voeg vervolgens de groentebouillon en kikkererwten toe aan de pan en laat alles ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur sudderen.

  • Maak ondertussen de chapati's klaar: doe het volkorenmeel en de Vegan Protein in een grote kom. Voeg de olie en het kokende water toe en meng met een lepel tot het deeg genoeg is afgekoeld om met je handen te kneden.

  • Kneed het deeg in ongeveer 5 minuten tot een glad, zacht deeg.

  • Vorm deegballen ter grootte van een tafeltennisballetje.

  • Verwarm een ​pan met antiaanbaklaag.

  • Rol de deegballen op een met bloem bestoven oppervlak uit. De flatbreads moeten ongeveer 2 mm dik zijn en een diameter van 15 cm hebben.

  • Leg een flatbread in de hete pan, wacht ongeveer 20 seconden en draai hem dan om. Laat het deeg bakken en keer het brood dan opnieuw. Haal de flatbread vervolgens uit de pan en leg apart.

  • Herhaal dit proces voor de rest van het deeg.

  • Voeg nu het sinaasappelsap, het citroensap en de spinazie toe aan het stoofpotje en laat nog 3-4 minuten sudderen.

  • Breng het pindastoofpotje op smaak met sojasaus en zout en serveer met de zelfgemaakte chapati's.

  • Maak het pindastoofpotje eventueel af met verse koriander, chili en geroosterde pinda's.


Eet smakelijk!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?






Bron: Foodspring

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven