top of page

Baskisch groentegerecht met ei

Dit gerecht lijkt op een goed gevuld omelet. De eieren breek je op de groente en laat je vervolgens stollen.






2 personen 15-30 minuten hoofdgerecht


Ingrediënten

1 aubergine

1 courgette

1 ui

1 rode en 1 gele paprika

1 Spaans pepertje

1 eetlepel olijfolie

1 teentje knoflook

1 theelepel gedroogde tijm

4 eieren

1 klein volkoren stokbrood


Bereiding

  • Maak de groente schoon.

  • Snijd de aubergine en de courgette in plakken, de ui in snippers, de paprika’s in repen en het pepertje fijn.

  • Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit.

  • Voeg de andere groente toe met tijm en stoof de groente op klein vuur langzaam gaar.

  • Breek de eieren op de groente en laat ze met een deksel op de pan stollen.

  • Geef er het stokbrood bij.


Voedingswaarden per persoon

Energie 520 kcal

Vet 20 gram

Waarvan verzadigd vet 5 gram

Koolhydraten 50 gram

Waarvan suikers 10 gram

Vezels 15 gram

Eiwit 30 gram

Zout 1,5 gram


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?




27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page