Broccolistamppot met walnoten

Een heerlijke winterkost maar dan met een twist!


Ingrediënten

  • 600 gram kruimige aardappelen

  • 1 stronk broccoli

  • 1 oranje of rode paprika

  • 50 gram walnoten

  • 100 gram half zongedroogde tomaatjes

  • 150 ml halfvolle melk

  • 1 theelepel gemalen komijnzaad

  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas


Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

  • Was de broccoli, snijd hem in roosjes en de stronk in stukjes.

  • Was de paprika en snijd hem in blokjes.

  • Breek de walnoten grof en snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.

  • Kook de aardappelen in 20 minuten in weinig water gaar.

  • Kook de broccoli en de paprika in 10 minuten in weinig water gaar.

  • Giet de aardappelen en groente af.

  • Verwarm de melk en maak van de aardappelen een smeuïge puree.

  • Stamp de groente grof en voeg deze toe aan de puree.

  • Meng de tomaatjes, het komijnzaad en de kaas door de stamppot en verdeel de walnoten eroverheen.


Voedingswaarden per persoon


Energie 680 kcal

Vet 30 gram

Waarvan verzadigd vet 6 gram

Koolhydraten 65 gram

Waarvan suikers 10 gram

Vezels 15 gram

Eiwit 25 gram

Zout 1,2 gram






  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube