top of page

Appelflappen

Geen zin in frituren maar wel genieten van een ‘oliebol’? Maak dan deze appelflappen eens. Een makkelijk recept, met een groots resultaat.



Zodra je ze in de oven doet kruipt er zo’n heerlijke gezellige geur de kamer in waardoor je bijna niet meer van de bank af wilt komen. Behalve om even je appelflappen uit de oven te halen natuurlijk 😉


Dit heb je nodig (5 appelflappen)

1 grote appel

50 gr rozijnen

10 gr honing

1 theelepel kaneel

5 plakken bladerdeeg

1 ei


Bereidingswijze:

Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd


  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes.

  • Meng de appel met de rozijnen, honing en kaneel.

  • Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en doe op elke plak een vijfde deel van het appelmengsel.

  • Bestrijk de rand van het bladerdeeg met een beetje losgeklopt ei en vouw de plak dicht.

  • Gebruik de tanden van een (kleine) vork om de randen van het bladerdeeg goed vast te drukken, zodat de appelflap niet opengaat tijdens het bakken.

  • Leg de appelflappen op een bakplaat met bakpapier, bestrijk ze rondom met ei en strooi er wat kaneel op.

  • Bak de appelflappen in 20 tot 25 minuten gaar.

  • Laat de appelflappen afkoelen op een (taart)rooster, zodat de warmte aan de onderkant ook weg kan.


Tips & tricks

Als je het lekker vindt kun je een klein beetje citroensap aan het appelmengsel toevoegen. Hier worden de flappen net iets frisser van.

Haal de appelflappen niet te vroeg uit de oven. De kans is groot dat de onderkant dan nog niet lekker krokant is en dat is zonde. Eventueel kun je de onderkant na 20 minuten even checken.


Voedingswaarde (per persoon)

Kcal: 209

Eiwit: 3 gram

Koolhydraten: 30 gram

Vet: 9 gram

Vezels: 1 gram


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?



4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page