top of page

Kwarkbollen met rozijnen

Kwarkbollen met rozijnen zijn heerlijk als snack of ontbijt (to go). En een groot voordeel: ze zijn ontzettend makkelijk om te maken. Je hebt er geen ingewikkelde keukenmachine voor nodig, alleen een mengkom en een spatel. Voor deze versie hebben wij gebruik gemaakt van vanille yoghurt Griekse stijl van Optimel. Maar je kunt natuurlijk ook een andere smaak proberen. Wil je ze lactosevrij hebben? Gebruik dan soja- of kokosyoghurt.





Het ideale van dit basisrecept is dat je nog allerlei andere smaken of extra ingrediënten naar wens en smaak kunt toevoegen. In de meest simpele vorm gaan wij vaak voor een handje rozijnen, maar gedroogde cranberries of wat noten is ook erg lekker. Kies je voor een naturel yoghurt of kwark voeg dan nog wat kruiden, zoals kaneel, toe voor extra smaak. Zoals je ziet kun je hier eindeloos mee variëren. Uit dit recept haal je ongeveer 10 bollen ter grootte van een muffin. Je kan ze 3 dagen bewaren in de koelkast. Ze zijn niet alleen lekker zijn als ontbijt, maar ook als tussendoortje.


Je kan ervoor kiezen om bollen van het beslag te maken en deze direct op de bakplaat te bakken. Wil je liever een vast vorm? Maak dan gebruik van een muffin bakblik. Als je dit gebruikt, zorg er dan wel voor dat je deze vormpjes goed invet met bijvoorbeeld kokosolie. Je kan de bollen dan heel makkelijk uit het blik halen.


Ingrediënten:

250 gram optimel Griekse stijl vanille

150 gram speltbloem

50 gram boekweitmeel

2 eieren

1 el gesmolten kokosolie

1 el ahornsiroop

1 tl bakpoeder

snufje zout

2 handjes rozijnen (of gedroogde cranberries)


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Meng de yoghurt met de eieren en de ahornsiroop en kokosolie in een kom.

  • Voeg hieraan de speltbloem, boekweitmeel, bakpoeder en zout toe. Er ontstaat een plakkerig deeg.

  • Roer er als laatste 2 handjes rozijnen door.

  • Maak met een ijsschep bolletjes van het deeg en leg dit op een bakplaat of vul 9 à 10 muffinvormpjes (vet deze eerst wel goed in met een beetje kokosolie).

  • Schuif de kwarkbollen voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.

  • Ze zijn goed als ze licht bruin gekleurd zijn.


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?



48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page