top of page

Inspiratieloos? Probeer deze Aziatische lunch bowl

Bijgewerkt op: 21 aug. 2021

Voor als je de brood-met-hummus-combo niet meer kunt zien.


Lekker kokkerellen in plaats van bammetjes mee naar kantoor, dacht je vast toen we begonnen met zoveel mogelijk vanuit huis werken. Maar ondertussen heb je alle mogelijke lunchopties wel gehad, en wordt het steeds verleidelijker om een sprintje richting de supermarkt te trekken voor een kant-en-klare optie. Right?


Haal liever wat verse ingrediënten in huis, want met deze lunch bowl waan je meteen op een wit strand in Bali. Fun fact: uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen blijkt dat sesamzaadjes je darmen helpen beschermen tegen bacteriën als E. coli en Salmonella. Niet dat je binnenkort naar een ver oord kunt, maar toch.


PORTIES: 1


Ingrediënten

Voor de bowl


2 handen spinazie

1 handje koriander

80 g gesneden rode kool

1 geraspte wortel

1 bosui

60 g edamame bonen

70 g gekookte bruine rijst

1 tl. sesamzaadjes

60 g garnalen


Voor de dressing

1 geraspte schil en sap van 1 limoen

1 stukje gember, ter grootte van je duim, geraspt

2 tl. sojasaus

2 tl. sesamolie

1 tl. honing

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en snijd ondertussen de spinazie, de wortel, de rode kool en de bosui.

  • Doe de rijst (na het afgieten), de spinazie en de overige groenten samen in een kom.

  • Voeg de ingrediënten voor de dressing samen in een kommetje of een dressing shaker en meng ze goed door elkaar.

  • Giet de inhoud vervolgens over de bowl.

  • Als laatste voeg je de garnalen toe, de koriander - mits je hier een voorstander van bent, natuurlijk - de edamame en de sesamzaadjes.


Enjoy!








25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page