Voor als je de brood-met-hummus-combo niet meer kunt zien.
Lekker kokkerellen in plaats van bammetjes mee naar kantoor, dacht je vast toen we begonnen met zoveel mogelijk vanuit huis werken. Maar ondertussen heb je alle mogelijke lunchopties wel gehad, en wordt het steeds verleidelijker om een sprintje richting de supermarkt te trekken voor een kant-en-klare optie. Right?
Haal liever wat verse ingrediënten in huis, want met deze lunch bowl waan je meteen op een wit strand in Bali. Fun fact: uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen blijkt dat sesamzaadjes je darmen helpen beschermen tegen bacteriën als E. coli en Salmonella. Niet dat je binnenkort naar een ver oord kunt, maar toch.
PORTIES: 1
Ingrediënten
Voor de bowl
2 handen spinazie
1 handje koriander
80 g gesneden rode kool
1 geraspte wortel
1 bosui
60 g edamame bonen
70 g gekookte bruine rijst
1 tl. sesamzaadjes
60 g garnalen
Voor de dressing
1 geraspte schil en sap van 1 limoen
1 stukje gember, ter grootte van je duim, geraspt
2 tl. sojasaus
2 tl. sesamolie
1 tl. honing
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en snijd ondertussen de spinazie, de wortel, de rode kool en de bosui.
Doe de rijst (na het afgieten), de spinazie en de overige groenten samen in een kom.
Voeg de ingrediënten voor de dressing samen in een kommetje of een dressing shaker en meng ze goed door elkaar.
Giet de inhoud vervolgens over de bowl.
Als laatste voeg je de garnalen toe, de koriander - mits je hier een voorstander van bent, natuurlijk - de edamame en de sesamzaadjes.
Enjoy!
Bron: Womenshealth.com
Comments