top of page

Bagel met avocado en ei

Wat is eigenlijk het verschil tussen een bagel en donut?


Een bagel is een broodje met een gat. Het deeg wordt in water gekookt en later gebakken. Een bagel wordt belegd als een broodje.

Een donut is een zoet broodje met een gat. Het beslag wordt gefrituurd. Het is dus meer een soort gebak.



Wij gaan voor een gezonde bagel en start je ochtend goed met deze heerlijke ontbijt bagel met avocado en ei! Een perfecte combinatie van zachte scrambled eggs, knapperige bacon, romige avocado-crème en frisse rucola op een vers gebakken bagel. En door het toevoegen van edamame boontjes krijg je meteen wat extra proteïnen en vitaminen binnen om de dag energiek te beginnen. De avocado-crème geeft de bagel een smeuïge en frisse smaak en is een gezonder alternatief voor mayonaise of andere zware sauzen. Het krokante spek zorgt voor een zoute smaak en een lekkere crunch. Perfect om jezelf of je geliefde te verwennen als ontbijtje op bed. Eén hap en je bent verkocht!


Edamame boontjes tip

Tip: Je kunt zowel verse als diepvries edamame boontjes gebruiken. Gebruik je die uit de diepvries, ontdooi de bonen dan door ze te overgieten met kokend water en ongeveer 5 minuten afgedekt te laten staan. Kun je helemaal geen edamame boontjes vinden? Gebruik dan doperwten.


Ingrediënten voor 4 personen

4 bagels

8 plakjes bacon

8 eieren

100 ml crème fraîche

20 gr boter

2 avocado's

200 gr edamame boontjes

1 plukje tuinkers

peper en zout


Zo maak je het

  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees er uit.

  • Pureer de avocado samen met de edamame boontjes en de crème fraiche in een hoge maatbeker en pureer tot een glad smeersel.

  • Breng op smaak met peper en zout.

  • Snijd de bagels horizontaal door de helft en verdeel de avocadocreme over de onderkanten van de bagels.

  • Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan knapperig. Laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken.

  • Breek de eieren boven een kom en kluts ze kort los met een vork. Het wit en geel hoeven niet helemaal te worden gemengd.

  • Smelt de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Schenk het eimengsel in de pan, zet het vuur laag en roer voortdurend, zodat het ei niet aan de pan gaat kleven en het ei overal gelijkmatig stolt.

  • Zet het vuur uit als het ei half gestold is.

  • Breng op smaak met peper een zout.

  • Schep het roerei op de bagels, leg de plakjes bacon er op en verdeel er wat tuinkers over.

  • Serveer direct en eet smakelijk.



Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?




12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page